Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > eMeistring – Overvåking og online behandling av psykiske lidelser
eMeistring er en plattform for overvåking av online behandling av psykiske lidelser. Bildet viser en kvinne med angst.

eMeistring – Overvåking og online behandling av psykiske lidelser

eMeistring er en plattform for overvåking av online behandling av psykiske lidelser og som forbedrer tjenester som tilbys til personer med denne typen lidelser.

Overvåket behandling på internett kan nå nye pasientgrupper som ellers har en høy terskel for å søke hjelp, og øker dermed tilgangen til effektive helsetjenester. Slik kan man også øke behandlingseffekten  til hver terapeut.

Overvåket behandling på internett inkluderer de samme elementene som tradisjonell kognitiv atferdsterapi (CBT) hos en poliklinikk, og den er forskningsbasert. Behandlingen er modulbasert og varer opptil 14 uker. Hver uke følger du anvisninger fra en behandler som veileder deg gjennom behandlingen via internett.

For å motta behandlingen må du være over 18 år, og fastlegen din må henvise deg til en av poliklinikkene i Helse Bergen på vanlig måte.

VIS har bidratt med disposisjoner av avtaler. Vi er åpen for alle typer akademisk samarbeid og forespørsler fra sykehus som vil vurdere å ta i bruk denne behandlingsmetoden.

Prosjektet har mottatt midler fra Helse Vest, samt 10 millioner kroner fra Helsedepartementet over tre år for å utvikle og teste programmet.

Eierskap
Tine Nordgreen, Associate Professor, Universitetet i Bergen
Logo for Helse Bergen
Medieomtale
Flere medieomtaler Rød pil Pil som indikerer lenke
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28