Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > Innovativ diamant reaktor
The diamond reactor

Innovativ diamant reaktor

Ny reaktor som kan øke anvendelsen av diamanter og diamantbelegg.

Siden 1950-tallet har vitenskapelige fremskritt gjort det mulig å reprodusere diamanter med like egenskaper som naturlige diamanter. De unike egenskapene har blitt brukt i mange ulike applikasjoner, fra borehoder til juvel-diamanter. Den mest brukte metoden for menneskeskapt diamantdyrking er «Microwave Plasma Enchanced Chemical Vapour Deposition (MWPECVS)», «Hot Filament Chemical Vapour Deposition (HFCVD)» og «High Pressure, High Tempereature (HPHT). MWPCVD-metoden har størst potensial for høykvalitet diamant og diamantbelegg. Dagens teknologi har imidlertid klare begrensninger og utfordringer. Vi jobber derfor med å utvikle en ny innovativ MWPCVD-reaktor som vil være en klar forbedring sammenliknet med dagens løsninger.

Anvendelsesområdet for MWPCVD-reaktorer er stort. Vi har valgt lab-diamanter som første markedsanvendelse. Parallelt med dette, jobber vi med å utvikle andre banebrytende diamantapplikasjoner innen elektronikk, helse, beskyttelsesbelegg m.m. som har stor samfunnsnytte og høyt kommersielt potensial.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om prosjektet? Ta kontakt med våre forretningsutviklere.

Kontakt oss
Se alle ansatte i VIS ›
Eierskap
Justas Zalieckas, PhD Candidate, Universitetet i Bergen
Logo for Universitetet i Bergen
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28