Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Gründerhistorie: JET Seafood
VIS logo Logo for VIS
Nina 16 år gammel. Foto: Privat
Bilde av Nina på plastryddeaksjonen "The plastic whale heritage", rundt Hissøyna på Sotra, i fjor vår. Foto: Privat

Gründerhistorie: JET Seafood

Nina Seter startet å jobbe som 12-åring og fikk sin første faste jobb som 14-åring. Som tenåring ble hun bestemt på å gjøre sitt beste, og å få seg en god utdanning – med muligheter for et spennende arbeidsliv. Les Nina sin gründerfortelling.
23.05.2019

Jeg har alltid tatt ansvar og vært arbeidsom, noe som er essensielt som gründer også. I tillegg er jeg ambisiøs, liker å ta risiko og tenker at jeg kan en hel del, i hvert fall nok til å tørre å ta utfordringer på strak arm. Dette har vært gode egenskaper å ta med seg inn i JET Seafood.

I dag handles laks manuelt ved hjelp av telefon, mail og skype. Det finnes ingen markedsplass hvor aktørene på en enkel måte kan få oversikt over priser og tilgjengelige volumer i markedet. JET Seafood utvikler en digital markedsplass for handel med sjømat, en slags «Finn.no» for bedriftsmarkedet, om du vil.

Mine foreldre synes at det var bare spennende at jeg valgte å gå inn i et oppstartsselskap. Jeg har fått mye respekt og støtte for den satsingen jeg har gjort, men har også fått spørsmål om jeg ikke vil tilbake til min gamle jobb innenfor HR. I nåværende jobbtilværelse får jeg imidlertid spilt på alle strengene mine innen ulike fagfelt, og det synes jeg er veldig spennende.

En tenker kanskje at det å starte for seg selv betyr at en blir alene, men en vil fort oppleve det motsatte. Hos VIS er vi sammen med mange andre flinke mennesker, i et kreativt miljø, og det oppleves som om du har mange kollegaer. Det er mange flinke mennesker som vi får råd og hjelp fra, som vi lærer mye av, men som vi også har det utrolig kjekt med. Det er stimulerende å være i et slikt miljø.

I JET Seafood er vi opptatt av «pay it forward filosofien», altså å hjelpe andre som har behov for det, for på den måten å få hjelp tilbake når vi trenger det.

Ninas Seters gründerråd:

Det første jeg ville gjort hvis jeg hadde en idé, var å sjekke om det er et startup-miljø i den byen du bor i – som VIS. Du må være åpen for læring, samtidig som at du kan nok til å ta ett skritt videre. Spesielt jenter og damer må ta til seg dette – at en ikke må være god i alt for å kunne starte for seg selv.

Nå har vi opptak til våre oppstartsprogram. Er du interessert?

Bli en del av vårt gründermiljø

 

TENK STORT. VIS DET.

Fakta

JET Seafood er medlem av vårt oppstartsprogram VIS Nyskapingsparken på Marineholmen.

VIS er et av landets fremste miljøer for nyskaping og innovasjon.

VIS har rådene, nettverket og gjennomføringsevnen du trenger for å realisere din idé.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28