Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Arrangementer > Frokost: Hvordan ta plass ved styrebordet?

Frokost: Hvordan ta plass ved styrebordet?

12
desember
08:00 – 10:30

Finn ut hvordan du kan posisjonere deg for et styreverv når Norge nå girer opp for å gjøre noe med kjønnsubalansen i styrerommet? De neste årene skal 13000 kvinner rekrutteres til en plass ved landets styrebord i mellomstore og store selskaper.

Tall fra SSB viser at kvinner fyller 19,6% av styreplassene i Norge i dag. I 2023 sitter det altså en kvinne på knapt 2 av 10 stoler rundt landets styrebord. Det har vært krav om 40% kjønnsbalanse i styrene i alle allmennaksjeselskap (ASA-styrer) og i de fleste offentlige selskaper siden 2003. Fra neste år vil samme regel gjelde for alle mellomstore og store selskaper. Norge blir første land som innfører en slik regel.

Hos oss møter du kvinner som har hatt en plass rundt styrebordene og kvinner som rekrutterer styrerepresentanter. Her får du faglig input, råd om hvordan du utfører godt styrearbeid, hvordan du kommer i posisjon og når du skal vurdere å takke nei.

Og ikke minst – vi trekker ut 10 heldige kvinner som får sin egen styrementor.

Foredrag:

Hege Solbakken: Det går for sakte!

Hege er partner og styreleder i Bønes Virik og jobber i ASA-styrer og AS-styrer innen sjømat, finans og energi. Hun har vært toppleder i flere selskaper, og politiker nasjonalt og i Bergen. Hege brenner for styrets rolle for verdiskaping og skal presentere Bønes Viriks styreundersøkelse for 2023.

 

Hege Rødland: Slik posisjonere du deg til styreverv

Hege Rødland er utdannet innen forretnings- og organisasjonsutvikling fra BI og UIB og har tatt videreutdanning innen business coaching og styrearbeid. Med mer enn tyve års erfaring innen ledelse og strategisk rådgivning, har Hege bistått alt fra familieeide virksomheter til store internasjonale konsern og har fått et unikt perspektiv på eierstrategier og styringsmodeller. Selv har hun styreerfaring som spenner fra nystartede teknologiselskap til etablerte stiftelser. Hege er drevet av å løse komplekse organisatoriske puslespill, og leter stadig etter morgendagens styre- og ledertalenter som som kan skape verdi og vekst for virksomheter på Vestlandet. På dette arrangementet skal Hege snakke om hvordan du kan posisjonere deg for et styreverv, om hvordan du skriver en god styre-CV og hvilken kompetanse som blir etterspurt i styrene.

 

Wenche Teigland: Hvordan få brukt kompetansen din i styrerommet?

Wenche Teigland har en master i maskin fra USA fra 1990 samt en master i teknologiledelse (MTM) fra NTNU fra 2019. Hun har også gjennomført Styreprogrammet på NHH i 2020, og har mer enn 20 års toppleder- og styre erfaring fra energi, teknologi og mobilitetsbransjen. Styre-erfaringen spenner fra store statlige selskaper til private og børsnoterte selskaper, og fra oppstarts- og oppskaleringsselskaper. I 2021 var Wenche en av 3 nominerte til Woman Board Award. Wenche drives av å bidra til det grønne skiftet og hvordan politikk, mennesker og teknologi kan spille sammen for å finne løsningene. I denne sammenheng vil Wenche snakke om det gode styrearbeidet, om dynamikken i styrerommet, hvordan bygge gode styreteam og hvordan du som styremedlem kan få en stemme og få brukt kompetansen din.

 

Inga Lise Moldestad: Hva går et styreverv ut på i praksis?

Inga Lise Moldestad var en av gründerne av Holberg fondene i år 2000, og siden da både vært aktiv eier, CEO og nestkommanderende i selskapet. Inga Lise har særlig jobbet med strategi, ledelse, compliance, risikostyring og drift. Hun har i tillegg hatt en rekke tunge, men også svært ulike, styreverv de siste tiårene. Nå har hun gått inn som partner i Vest Corporate Advisors, i tillegg til at hun er aktiv i flere styrer. På vårt arrangement 12. desember vil Inga Lise først og fremst snakke om hva styrejobben egentlig går ut på i praksis. Hun kommer også inn på styrelederrollen. I tillegg deler hun sine tanker om hva som kreves og hva som bidrar til et godt og profesjonelt styre. Inga Lise har vært styresekretær i mange år og har dermed sittet på begge sider av bordet og vet mye om hva et styre krever og bør kreve.

 

Speed-gruppe-date

Etter innleggene får du mulighet til å prate med styreproffene og stille alle spørsmålene du brenner inne med. Vi arrangerer speed-gruppe-date ved kafébordene.

Vinn 1,5 time med en styrementor

Og ikke minst: 10 heldige kvinner får en styrementor etter eventet, 1 1/2 time gratis 1-1 sparring med en dreven styreproff!

Ta med en venninne/kollega og meld deg på!

12
desember
08:00 – 10:30


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28