Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Pluvia Biotech gjør framgang med hovedprodukt for PKU og ansetter Willem van Weperen som administrerende direktør

Pluvia Biotech gjør framgang med hovedprodukt for PKU og ansetter Willem van Weperen som administrerende direktør

Bergen, Norge, 4. oktober 2023 – Pluvia Biotech (Pluvia), et selskap dedikert til å utvikle farmakologiske chaperoner for behandling av fenylketonuri (PKU), er svært glade for å kunngjøre framgang med sitt hovedprodukt, samt ansettelsen av Willem van Weperen som ny administrerende direktør (CEO).
17.10.2023

Bilde: Willem van Weperen

Selskapet ble grunnlagt basert på forskning utført av professor Aurora Martinez og hennes team fra Universitetet i Bergen (Norge) innenfor proteinstruktur og proteinmisfolding. Basert på dette arbeidet har Pluvia utviklet småmolekylære farmakologiske chaperoner for å stabilisere enzymet som har sviktende funksjon i PKU. Enzymsvikten fører til opphopning av aminosyren fenylalanin, til nivåer som er giftige for hjernen til PKU-pasienter.

Nylig valgte selskapet en hovedkandidat basert på sterke prekliniske bevis i PKU-modeller og en positiv foreløpig sikkerhetsprofil. Disse gode resultatene tillater nå Pluvia å sikte mot en Serie A-finansieringsrunde tidlig i 2024 for å ta prosjektet gjennom fase 1 og klinisk Proof of Concept. Pluvias vitenskapelige framgang sammenfaller med utnevnelsen av Willem van Weperen som CEO. Tidligere CEO Torgeir Vaage vil fortsette å støtte selskapet som CFO.

Willem van Weperen kommer til selskapet med omfattende erfaring innen utvikling og kommersialisering av behandlinger for sjeldne sykdommer. I starten av karrieren hadde han flere roller i Genzyme, der forretningsmodellen for sjeldne sykdommer ble pionert. Deretter var Willem CEO i tidligfase-selskapet to-BBB, etterfulgt av ledende kommersielle roller selskaper for sjeldne sykdommer som Prosensa, Amicus (ledende innen farmakologisk chaperonterapi), Myokardia og sist Intercept. Willem har en MSc i biomedisinsk vitenskap fra Universitetet i Utrecht og en MBA fra Bradford University.

Sveinung Hole, styreleder i Pluvia Biotech, sier: «Vi er svært glade for å ønske Willem velkommen som vår nye CEO. Hans relevante ekspertise og nettverk passer perfekt med Pluvias utviklingsstadium. Under hans ledelse tror vi Pluvia Biotech vil ta betydelige skritt i utviklingen av et nytt terapeutisk alternativ for pasienter med PKU.»

Willem van Weperen delte også sin begeistring og sa: «Jeg er beæret over å lede Pluvia i denne spennende fasen av oppdraget vårt. Den vitenskapelige framgangen kan nå oversettes til et program som tar sikte på å vise klinisk Proof of Concept hos PKU-pasienter, noe som til slutt kan tilby PKU-pasienter et nytt oralt terapialternativ for et liv uten diettbegrensninger.»

For mer informasjon om Pluvia Biotech og deres innovative arbeid innen utvikling av PKU-behandling, besøk www.pluviabiotech.com.

Om PKU og Farmakologiske Chaperoner Fenylketonuri (PKU) er en sjelden genetisk lidelse som kjennetegnes av kroppens manglende evne til å bryte ned aminosyren fenylalanin på grunn av sviktende funksjon i enzymet fenylalaninhydroksylase (PAH). Dette fører til opphopning av fenylalanin i blodet, noe som resulterer i intellektuelle funksjonshemninger og andre nevrologiske problemer hvis det ikke behandles. Pasientene må følge en streng livslang diett uten vanlig proteininntak for å forhindre kognitiv svekkelse. Pluvia har som mål å utvikle farmakologiske chaperoner til oral bruk for å stabilisere funksjonen til PAH-enzymer, og dermed tillate normal nedbrytning av fenylalanin og potensiell normalisering av dietten for PKU-pasienter.

Om Pluvia Biotech Pluvia Biotech er en spin-out fra Universitetet i Bergen (Norge) dedikert til å utvikle «første i sitt slag» orale farmakologiske chaperoner for behandling av fenylketonuri (PKU). Gjennom banebrytende forskning og utvikling har Pluvia Biotech som mål å gi PKU-pasienter muligheten til å leve uten de diettbegrensningene som tilstanden nå pålegger.

For mediehenvendelser og ytterligere informasjon, vennligst kontakt: info@pluviabiotech.com

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28