Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Romfartsprosjekt vant StudentIdé
VIS logo Logo for VIS
Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre er den dynamiske duoen som står bak Dynaspace,årets vinner av StudentIdé. Foto: Margrethe Vikan Sæbø

Romfartsprosjekt vant StudentIdé

Hightech blandet med kreativitet og «Reodor Felgen» skal bidra til at to studenter fra Universitetet i Bergen i løpet av 2021 kan skyte opp sin første satellitt i verdensrommet. Prosjektet er så lovende at studentbedriften Dynaspace er vinner av StudentIdé.
10.12.2018

Man kunne formelig kjenne på spenningen da fem studentprosjekter konkurrerte om seieren i finalen i StudentIdé. Kanskje ikke så rart, for det var mye som stod på spill. For å vinne 50.000 kroner måtte studentene levere en gjennomført presentasjon foran 150 tilskuere. I tillegg måtte de overbevise en fagjury om at deres prosjekt har både innovasjonshøyde, markedspotensial og samfunnsnytte.

Det ble Dynaspace som overbeviste juryen og stakk av med seieren. Studentene fra Universitetet i Bergen jobber med å tilby en ny, mer effektiv og billigere løsning for å integrere måleinstrumenter i satellitter.

Våre løsninger vil effektivisere denne prosessen via små satellitt-plattformer. Dette vil kunne føre til at man kan skyte opp satellittene og gjøre ulike målinger fra verdensrommet, for en brøkdel av både prisen og tiden, forklarte Chris Skeie som presenterte Dynaspace i StudentIdé.

En modig gjeng med en stor idé

Juryen var full av lovord om prosjektet i sin begrunnelse:

Det er en modig gjeng med internasjonale ambisjoner. Det er en innovativ løsning. Det er hightech blandet med kreativitet og «Reodor Felgen».  Vi hevder også at det kanskje er Bergens svar på månelandingen, forklarte juryleder Hilde Indresøvde fra BTO.

Det er Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre er de smarte hjernene bak Dynaspace. De to har nylig fullført mastergraden i fysikk ved UiB. Nå får de 50.000 kroner av Sparebanken Vest til å videreutvikle ideen.

Pengepremien kommer svært godt med i arbeidet med å realisere vår ambisiøse idé. Spesielt ser vi nytten av å sitte i et inkubasjonsmiljø, og disse pengene gir oss nå muligheten til å delta i det 2-årige inkubasjonsprogrammet til Bergen Teknologioverføring. Pengene vil også bidra til at vi kan fortsette det viktige arbeidet med å kontakte kunder og samarbeidspartnere, forteller de to studentene som allerede er en del av Innovasjonshub UiB og Gründerhub.

Årets finalister: Stor spennvidde

Noor Hansen (UIB) presenterte et prosjekt hvor blockchain-teknologi skal brukes i eiendomssalg.

Hanna Kjøniksen (Høgskulen på Vestlandet) presenterte en ny og spennende læringsplattform for elever, lærer og foresatte.

Preeti Agarwal (Universitetet i Bergen) ønsker å hjelpe mennesker med muskel- og skjelettplager og jobber med å utvikle en digital plattform for dette.

Xenia Cappelen og Elin Lund Transeth (Universitetet i Bergen) presenterte Studentklinikken i Bergen som ønsker å gi et bedre helsetilbud til studenter i byen.

 

Jury i StudentIdé bestod av Hilde Indresøvde fra BTO, Olav Baladin fra First Tuesday og Michelle Sæther, vinner av den aller første StudentIdé-konkurransen og student ved Høgskulen på Vestlandet.

Fakta

StudentIdé er en innovasjonskonkurranse for studenter.

Formålet er å stimulere til entreprenørskap blant studentene i Bergen og støtte opp om studententreprenørskapssatsingen ved Universitetet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet og Norges Handelshøyskole.

Det er Sparebanken Vest og Bergen Teknologioverføring som står bak konkurransen.

Premien er på 50.000 kroner og pengene skal brukes til å utvikle ideen videre.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28