Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Manglende innovasjonssatsing på NHH
VIS logo Logo for VIS

Manglende innovasjonssatsing på NHH

I kronikken «NHH må våkne fra dvalen» blir det satt fokus på viktigheten av innovasjon og entreprenørskap i fremtidens Norge. Forfatterne skriver at NHH snarest må komme på banen, og foreslår blant annet fag som formidler praktisk erfaring i oppstart av nye virksomheter.
20.03.2013

Kronikken er skrevet av Hermund Haaland (daglig leder i Tankesmien Skaperkraft og tidligere leder av Start NHH) og Silje Andersen (leder av Start NHH).

De trekker frem Norges plassering på Europas ledende innovasjonsindeks – der vi ligger på en middelmådig 17. plass mens både Sverige og Finland troner på toppen. Nabolandene våre satser hardt på utdannelser og utvikling av både entreprenører og vekstbedrifter i skjæringspunktet mellom næringsliv, forsknings- og utdanningsmiljøer – og det gir uttelling.

Det er ikke tvil om at det også her i landet ligger en unik mulighet i videreutviklingen av innovasjon og entreprenørskap blant fremtidens spirer. Kronikkforfatterne avslutter med en oppfordring til rektorkandidatene: «Det er å forvente at rektorvalget ved NHH til våren vil bidra til å løfte fremtidens verdiskaping høyere på agendaen ved skolen enn det som har vært tilfelle til nå.»

BTO ser frem til videre debatt!

Kronikken kan leses her.

 

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28