Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > BTO er med på lanseringen av Vekstlandet
VIS logo Logo for VIS

BTO er med på lanseringen av Vekstlandet

Daglig leder Anders Haugland og prosjektleder Christina Laastad fra BTO deltok på gårsdagens kick-off av Bergen Business Regions store rekrutteringskampanje Vekstlandet.
28.11.2012

Nærmere 300 representanter for næringsliv, akademia og det politiske liv møtte opp på Kick-off arrangementet til Vekstlandet som ble åpnet med en god innledning fra næringsbyråd i Bergen og styreleder for Business Region Bergen Gunnar Bakke. Bakke ble etterfulgt av Høyres partileder og statsministerkandidat Erna Solberg, som besøkte BTO tidligere i høst. Gode og inspirerende innlegg ble også holdt fra Fylkesordføreren Tom-Christer Nilsen og Marit Warncke som er administrerende direktør i Bergen næringsråd.

Bergen Business Region har i samarbeid med Bergen Næringsråd beregnet at det vil være behov for 32 000 nye arbeidsplasser på Vestlandet i nærmeste fremtid. For å møte denne veksten setter en samlet Bergensregion nå i gang med den største rekrutteringskampanjen som er blitt sett i Norge. Vekstlandet er en tre åring satsning som b.la. involverer å fly inn Norges beste fagarbeidere og kompetente kandidater i aldersgruppen 23-35 år til Grieghallen for å møte spennende bedrifter fra Bergensnæringsliv, samt å henge opp en gigantisk reklameplakat for Vekstlandet på Aker brygge.

Vekstlandet sin hovedvisjon er at «Bergensregionen innen 2025 skal være ledende i Norge på kunnskapsbasert bærekraftig næringsutvikling innen de næringer hvor regionen har spesielle fortrinn». Det er fem prioriterte næringene i Vekstlandet sin strategiske næringsplan er følgende:

  • Energinæringene
  • Maritime næringer
  • Marine næringer
  • Opplevelse, kultur og reiseliv
  • Media og kulturbasert næringsliv

Ettersom BTO er Hordalands viktigste kommersialiseringsaktør, jobber vi hver dag for å skape forskningsbaserte vekstbedrifter og våre målsetninger sammenfaller på mange områder med det Vekstlandet representerer. BTO har konkrete tiltak til løsning for flere av målsettingene definert i Strategisk Næringsplan som BRB lanserte i forbindelse med Vekstlandet, og vi ser frem til å samarbeide med BRB og Bergensregionen på dette.BTO oppfordrer derfor alle bedrifter i Bergensregionen til å være med på denne spennende og viktige regionale satsingen.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28