Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > På studietur i Silicon Valley: – Vi gjør mye riktig men har mye å lære
VIS logo Logo for VIS

På studietur i Silicon Valley: – Vi gjør mye riktig men har mye å lære

- Kulturen er veldig annerledes, her er det greit å feile noen ganger før man har full klaff, sier BTOs forretningsutvikler Caspar Lund. Han og kollega Bjørn Alsterberg har vært på studietur i Silicon Valley som Innovasjon Norge har arrangert for såkalte inkubatorer og industriparker på Vestlandet. Delegasjonen fra Hordaland har fått en god dose inspirasjon og gjort mange nyttige erfaringer, og tatt med seg mye lærdom tilbake for hvordan de kan hjelpe bedrifter fra Vestlandet å nå ut i verden. Bergens Tidende har intervjuet flere av deltakerne fra Vestlandet, les dobbeltoppslaget i gårsdagens avisutgave her
17.09.2012

Caspar og Bjørn fra BTO forteller til Bergens Tidende at besøket har gitt dem en bekreftelse på at inkubatoren som BTO er tilknyttet, Nyskapingsparken Inkubator, gjør mye riktig. Men presiserer det er mye å lære.

Innovasjon Norge arrangerte
Studieturen til Silicon Valley var arrangert av Innovasjon Norge, på initiativ fra Nyskapingsparken Inkubator i Bergen og Inunet, et nettverk for innovasjonsmiljøer i Hordaland. Flere av deltakerne ga inntrykk av å ha vært på en skikkelig vekkelsesreise, og ble smittet av den utrolige positive entreprenørskapskulturen og energien de opplevde på besøk til rundt 10 inkubatorer i Silicon Valley.

BTOs to deltakere gjorde flere erfaringer som de har delt med BT

Bedre på samarbeid og hjelpe hverandre
– Bedriftene er mye bedre på å samarbeide og hjelpe hverandre, selv i en tidlig fase av produkt- og bedriftsutviklingen. De kaster ut ideene uten å være redd for å bli kopiert, sier Caspar.

Mindre barriere å flytte over til USA 
Alsterberg mener datamiljøet i Silicon Valley minner veldig om subseamiljøet på Vestlandet, og at teknologisk er vi på sammen nivå og vel så det. – Før tenkte jeg at det var en stor barriere for våre selskaper å flytte seg over til USA. Det tenker jeg ikke nå lengre.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28