Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Studenter fikk en million til å utvikle ideen sin
VIS logo Logo for VIS
THINK BIG. MAKE YOUR IDEAS VISIBLE.

Studenter fikk en million til å utvikle ideen sin

Crescat er et av prosjektene som realiserer sin forretningsidé med hjelp fra VIS oppstartsprogram, etter å ha fått støtte til studententreprenørskap gjennom programmet STUD-ENT

Crescat utvikler en tjeneste som skal gjøre gjennomføringen av kultur- og konferansearrangementer lettere og mer effektiv. Gründerne bak Crescat, Matteo Blomberg Ghini og Jørgen Iden, fikk ideen i innspurten av deres mastergrader ved Norges Handelshøyskole (NHH). Blomberg Ghini og Iden deltok også på ACCEL Student – et intensivt program for studenter i Bergen som vil starte eller har startet et innovativt selskap. BTO og Bergen Kommune står bak programmet.

— Etterhvert som ACCEL Student gikk avsted fikk vi hjelp med søknadsutformingen, men også til å ordne arbeidet med forretningsutvikling og hvordan Crescat skulle bli som selskap, sier gründer Blomberg Ghini.

— Den støtten VIS gav oss i den prosessen har vært medvirkende til hvor vi er i dag, og uten tvil et viktig bidrag for å få søknaden i havn, fortsetter han.

— Det å bli medlem av VIS oppstart og det utrolige nettverket av ressurser og samarbeidspartnere har vært helt avgjørende for oss som oppstartsbedrift. Med kompetanse, erfaring og et genuint ønske om å bidra, har VIS-teamet løftet oss opp og frem, og vi har opplevd en produktivitetsgevinst av å ta del i miljøet. Vi er takknemlig for muligheten, og gleder oss til videre samarbeid, sier Blomberg Ghini.

Nå er Crescat straks klare for lansering, og å få testet tjenesten på sine første kunder.

Gjennom sitt medlemskap i VIS Oppstart har Crescat fått tilgang på forretningsutvikler, IT-kompetanse, kontorfasiliteter og ikke minst et stort nettverk av både gründere og potensielle investorer. — Det har vært til uvurderlig hjelp for oss å bli del av et nettverk som det VIS tilbyr, og har gitt oss mye god input, for både produkt og bedrift.

Det var totalt fire prosjekter fra Bergen som fikk støtte fra Forskningsrådet sitt STUD-ENT-program i 2017. De fikk 1 million hver til å utvikle ideen sin.

Målet til Forskningsrådet med STUD-ENT er å oppfordre til studententreprenørskap, og styrke entreprenørskapskulturen ved norske utdanningsinstitusjoner.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28