Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > ShrimpVision – Bærekraftig scampi fra landbasert anlegg

ShrimpVision – Bærekraftig scampi fra landbasert anlegg

Selskapet skal produsere tropiske reker i et biosikret varmtvannsmiljø på land. Målet er å levere kortreiste, sunne og bærekraftige reker.

Dette realiseres ved hjelp av et såkalt resirkulerende akvakultursystem (RAS), som er eksisterende teknologi utviklet for produksjon av laks på land.

Shrimpvision tok form med en tanke om oppdrett av andre marine arter enn laks. Valget falt på produksjon av tropiske reker, også kjent som scampi. I dag blir disse vanligvis fraktet langveis fra i frossen tilstand, før de når norske forbrukere.

– Vårt mål er å levere levere kortreiste, sunne og bærekraftige reker. Vi merker stor interesse for vår idé, både i fagmiljøet og hos næringslivet, sier Kleppa Øvrebø, som også er takknemlig for god hjelp og rådgiving fra VIS gjennom prosessen.

Shrimpvision har sitt utspring fra Marineholmen og består av studentene Tarald Kleppa Øvrebø, Sjur Øyen og Tord Teigstad. De kommer fra det nyetablerte integrerte masterprogrammet (sivilingeniør) i havbruk og sjømat ved Institutt for biovitenskap på Universitetet i Bergen, samt en erfaren aktør innen drift og salg av komponenter til klekkeri- og settefiskanlegg for laks.

Shrimpvision ble tildelt Gründerhub-prisen 2019.

De er en del av miljøet i VIS Nyskapingsparken, og deltar i inkubasjonsprogrammet.

Kontaktinformasjon:
Tarald Kleppa Øvrebø
47 50 26 82
tarald@shrimpvision.no
www.shrimpvision.no

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28