Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > PictoTheatre
PictoTheatre er et piktogrambasert miniatyrteater som består av en fysisk scene og karakterer, samt en digital bakgrunn.

PictoTheatre

PictoTheatre er utviklet for å kunne gi mennesker i en vanskelig livssituasjon et verktøy for å kommunisere og håndtere de traumatiske opplevelsene.

PictoTheatre er et piktogrambasert miniatyrteater som består av en fysisk scene og karakterer, samt en digital bakgrunn. Piktogrammer er et universelt språk som effektivt kan benyttes til å fasilitere for kommunikasjon. Dette settet gjør det derfor mulig å formidle nesten hva som helst. Det er et visuelt verktøy for å gjøre kommunikasjonen av egen historie og opplevelser enklere når det blir for vanskelig å sette ord på det.

Utviklingen av PictoTheatre er gjort i samarbeid med studenter fra UiB, i tillegg til antropologer, filosofer, samt Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, bo- og dagtilbud i Bergen, Arna og i Bømlafjorden. Kirkens Nødhjelp bidrar nå i samarbeid med Helse Fonna til å sette i gang et pilotprosjekt i Kongo.

PictoTheatre har på lengre sikt også potensialet til å benyttes i andre situasjoner siden det er et verktøy for å gjøre det enklere å fortelle sin historie, som dermed i større grad kan gi riktig behandling og hjelp ved psykiske lidelser som depresjon og traumer, samt at det kan benyttes som forebyggende tiltak for mental helse.

Forskere og rettighetshavere kommer fra Institutt for Design: Ashley Boot og Linda Lien. Samarbeidende forsker fra  Helse Fonna er helseforsker Espérance Kashala-Abotnes.

Rollen til VIS er å utvikle strategisk partnerskap og forretningsmodell, samt finansiere prosjektet frem mot impact og realisering.

 

Kontakt oss
Se alle ansatte i VIS ›
Eierskap
Linda Lien, førsteamanuensis i grafisk design, Fakultet for kunst, musikk og design., Universitetet i Bergen
Ashley Booth, Professor i visuell kommunikasjon, Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen
Samarbeidspartnere
Helse Fonna, Kirkens Nødhjelp, Youwell AS.
Logo for Universitetet i Bergen
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28