Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > Norwegian Smart Care Cluster – lokale ressurser til nasjonal arena
Eldre kvinne sitter i stol et nettbrett viser kvinne som snakker

Norwegian Smart Care Cluster – lokale ressurser til nasjonal arena

Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) har etablert en egen avdeling i Bergen. Klyngen fokuserer på samarbeid for nasjonal velferdsteknologi.

Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) er et klyngeprosjekt med mer enn 130 bedrifter og 45 kommuner og offentlige aktører som deltakere. Klyngen startet i Stavanger-regionen, men har medlemmer fra hele landet, og også internasjonalt.

NSCC fokuserer på innovasjon, forskning og næringsutvikling innen digital hjemmeomsorg og velferdsteknologi (eHelse, mHelse, integrert omsorg, helse IKT og relaterte omsorgsdisipliner) som et middel til å forbedre helse og omsorgstjenester – enten man bor hjemme eller i em omsorgssenter.

Klyngen har har mange medlemmer i Vestland fylke, og et lokalt nærvær kan gi eksisterende og kommende medlemmer et godt tilbud for nettverk, kunnskapsdeling og samarbeid. I Bergen eksisterer det allerede en helseklynge – Alrek Helseklynge, som er en dyktig og aktiv forskningsklynge for forskere og studenter. VIS er medlem og fasiliterer for klyngen lokalt. VIS samarbeider med Alrek Helseklynge, og det er inngått en samarbeidsavtale mellom NSCC og Alrek Helseklynge.

Gjennom klyngen vil man kunne oppnå nærhet til primærhelsetjenesten i Bergen Kommune, og de  andre kommunene i Vestland fylke– som ofte er kundene til selskaper innen velferdsteknologi. VIS kan også tilføre gründere og selskapsinnovasjonene.

Og flere av selskapene og oppstartsbedriftene tilknyttet VIS vil ha direkte nytte av nettverket, kompetanseutviklingen som NSCC driver i dag.

Vil du bli medlem? Ta kontakt med avdelingsleder Tone Skår

Kontakt oss
Se alle ansatte i VIS ›
Eierskap
Samarbeidspartnere
Alrek Helseklynge
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28