Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > Kontinuerlig Laryngoskopiøvelse (CLE)
Jente som gjennomfører laryngoskopitest (CLE)
NRK Lørdagsrevyen

Kontinuerlig Laryngoskopiøvelse (CLE)

CLE er en innovativ test som overvåker strupehodet under intensiv tredemølleøvelse og analyserer dataene i henhold til respiratoriske parametere. Dette gjør det mulig for forskere å oppdage abnormiteter i de sentrale luftveiene.

Diagnostisering av obstruksjon av sentrale luftveier er ganske vanskelig, og å skille treningsindusert astma fra andre vanlige årsaker til lignende symptomer er ikke godt definert.

Testen innebærer video- og lydopptak for å skille treningsindusert astma mer effektivt fra andre former for treningsindusert kortpustethet eller treningsrelaterte hindringer i de sentrale luftveiene.

Skal man kunne diagnostisere pasienter nøyaktig kreves det at larynxfunksjonen blir visualisert under øvelsen. Frem til nå har pasientene blitt undersøkt via laryngoskopi etter øvelsen, noe som ikke bare økte både graden av panikk og mengden negative tester, men ga også begrenset informasjon om hva som hadde provosert strupehindringen ettersom responsen allerede var til stede da endoskopet ble introdusert.

VIS har bidratt til å finne produksjonspartnere, til å sikre IP-rettighetene gjennom patentering og generell forretningsutvikling.

Eierskap
Olav Drange Røkesund, Helse Bergen
Thomas Halvorsen, Professor, Helse Bergen
Samarbeidspartnere
  • Profitek: produksjon, leveranse og support
  • Inventas: designtjenester
Logo for Universitetet i Bergen Logo for Helse Bergen
Medieomtale
Flere medieomtaler Rød pil Pil som indikerer lenke
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28