Hopp til innhold

Bergen Teknologioverføring (BTO) har skiftet navn til VIS.

Du har nå kommet til VIS sin nye nettside. Visinnovasjon.no erstatter nettsidene bergento.no og nyskapingsparken.no.

Det formelle navneskiftet ble foretatt 14. februar 2019.

Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > Hammertech: Vannfraksjonsmåler
VIS logo Logo for VIS

Hammertech: Vannfraksjonsmåler

I olje- og gassproduksjon er overskuddsvann en plage. Hammertech leverer en ny, innovativ og kostnadseffektiv vannfraksjonsmåler.

Informasjon om overskuddsvann kan hentes fra AquaWells nedadgående vannledningsevne og fraksjonsmeter, fra AquaField-vannfraksjonen og konduktivitetsmåler for applikasjoner på topside og subsea-applikasjoner, og fra AquaKeel-nivåprofilen for separatortanker.

Produksjonen av vann i olje- og gassfelt reduserer trykket i reservoaret mer enn nødvendig. Vannet reduserer produksjonsanleggets kapasitet og representerer en kostnad for operatøren, da han må fjerne vannet – enten ved å fjerne det eller pumpe det tilbake i reservoaret.

Håndtering av overskuddsvann er en kompleks oppgave som involverer mange disipliner som krever høyt utdannede og spesialiserte ingeniører. Hovedoppgaven er å lokalisere kilden til overskuddsvannet. Å lokalisere brønnen og den spesifikke vannproduserende sonen i den kan være en tidkrevende og kompleks oppgave.

Hammertech AS ble etablert høsten 2009 av VIS og Professor Erling Hammer fra Institutt for fysikk og teknologi. Det er et spin-off-selskap fra Universitetet i Bergen, basert på Erling Hammers omfattende undersøkelser. I dag har selskapet flere aksjonærer, inkludert selskapets ansatte.

Kontakt oss
Se alle ansatte i VIS ›
Fakta
Erling Hammer, Professor, Universitetet i Bergen
Logo for Universitetet i Bergen
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28