Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > BerGenBio – Bergenbasert kreftforskning
James Lorens forsker bak BergenBio
PROF. JAMES LORENS Institutt for biomedisin ved Universitetet i Bergen og gründer av BerGenBio

BerGenBio – Bergenbasert kreftforskning

BerGenBio er et bioteknologiselskap i klinisk fase som jobber med å utvikle en serie førsteklasses legemiddelpreparater som kan behandle flere aggressive kreftformer.

BerGenBio er verdensledende innen forskning på hvordan AXL kinase driver kreftspredning, immunsvikt og legemiddelmotstand – årsaken til ca. 90 prosent av tilfellene av kreftdød.

BerGenBio utvikler en rekke AXL-kinaseinhibitorer, som representerer en ny tilnærming til håndtering av de viktigste mekanismene som fører til at svulster blir ondartete og aggressive. Denne tilnærmingen gir BerGenBio muligheten til å skape nye terapeutiske muligheter for kreftpasienter.

– VIS har vært en verdifull partner som støtter BerGenBio i å etablere en levedyktig virksomhet, basert på vår dype forståelse av biologien til aggressive kreftformer. De er gode til å håndtere og til å ta en pragmatisk tilnærming i forhandlinger, sier Richard Godfrey, administrerende direktør i BerGenBio.

BerGenBio ble etablert i 2007 av VIS, Unifob AS og forskere fra Institutt for biomedisin ved Universitetet i Bergen. I 2017 ble selskapet børsnotert hos Oslo Børs. BerGenBio er det første selskapet i VIS-porteføljen som er på aksjemarkedet.

Selskapet består av fremtredende og erfarne forskere, som de to grunnleggerne professor James Lorens og Dr. David Micklem. BerGenBio har til hensikt å utvikle sine medikamenter selv og gjennom strategiske partnerskap, og holder mulighetene åpne for fremtidig kommersialisering av produktene sine.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28