Hopp til innhold

Bergen Teknologioverføring (BTO) har skiftet navn til VIS.

Du har nå kommet til VIS sin nye nettside. Visinnovasjon.no erstatter nettsidene bergento.no og nyskapingsparken.no.

Det formelle navneskiftet ble foretatt 14. februar 2019.

VIS logo Logo for VIS
James Lorens

BerGenBio

BerGenBio er et bioteknologiselskap i klinisk fase som jobber med å utvikle en serie førsteklasses legemiddelpreparater som kan behandle flere aggressive kreftformer.

BerGenBio er verdensledende innen forskning på hvordan AXL kinase driver kreftspredning, immunsvikt og legemiddelmotstand – årsaken til ca. 90 prosent av tilfellene av kreftdød.

BerGenBio utvikler en rekke AXL-kinaseinhibitorer, som representerer en ny tilnærming til håndtering av de viktigste mekanismene som fører til at svulster blir ondartete og aggressive. Denne tilnærmingen gir BerGenBio muligheten til å skape nye terapeutiske muligheter for kreftpasienter.

– VIS har vært en verdifull partner som støtter BerGenBio i å etablere en levedyktig virksomhet, basert på vår dype forståelse av biologien til aggressive kreftformer. De er gode til å håndtere og til å ta en pragmatisk tilnærming i forhandlinger, sier Richard Godfrey, administrerende direktør i BerGenBio.

BerGenBio ble etablert i 2007 av VIS, Unifob AS og forskere fra Institutt for biomedisin ved Universitetet i Bergen. I 2017 ble selskapet børsnotert hos Oslo Børs. BerGenBio er det første selskapet i VIS-porteføljen som er på aksjemarkedet.

Selskapet består av fremtredende og erfarne forskere, som de to grunnleggerne professor James Lorens og Dr. David Micklem. BerGenBio har til hensikt å utvikle sine medikamenter selv og gjennom strategiske partnerskap, og holder mulighetene åpne for fremtidig kommersialisering av produktene sine.

Kontakt oss
Se alle ansatte i VIS ›
Fakta
James Lorens, Professor, Universitetet i Bergen
David Micklem, Dr. , Universitetet i Bergen
Priser
Logo for Universitetet i Bergen
Medieomtale
Flere medieomtaler Rød pil Pil som indikerer lenke
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28