Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > Bergen Carbon Solutions
Foto: Bergen Carbon Solutions

Bergen Carbon Solutions

Bergen Carbon Solutions produserer karbon-nanofiber gjennom anvendelse av ny og banebrytende teknologi.

Bergen Carbon Solutions produserer et miljøvennlig supermateriale av en av de mest potente drivhusgassene  – CO2. Samtidig bidrar de til å løse en global miljøutfordring.

BCS Fremstiller karbon-nanofiber gjennom en kjemisk prosess som separerer karbonet fra CO2-molekylet og danner karbon-nanofiber og O2-gass.

Karbon-nanofiberets oppbygging og styrke gjør at materialets bruksområder spenner fra batteriteknologi til byggematerialer, i form av komposittmaterialer. Produktet har høy verdi, og BCS’ metode sørger for en kvalitet som gjør at de kan selge med markedsledende priser.

VIS har siden etableringen av selskapet vært en viktig støttespiller gjennom kontorfasiliteter, innovasjonsprogrammet ACCEL Energy. Selskapet var medlem i vårt oppstartsprogram VIS Nyskapingsparken hvor de fikk oppfølging av våre forretningsutviklere.

BCS var det første selskapet som ble etablert basert på en studentidé og inkludert i studentinkubasjon. Selskapet begynte med en bacheloroppgave ved Høgskolen i Bergen ( nå Høgskulen på Vestlandet) mens tre av idehaverne utdannet seg til kjemiingeniører med fordypning innen prosess. BCS skal innen år 2020 være verdensledende på produksjon og leveranse av karbon-nanofiber.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28