Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > Alden Cancer Therapy II: Cryoimmunterapi
Doctors performing a procedure on a patient.

Alden Cancer Therapy II: Cryoimmunterapi

Hvert år diagnostiseres 5000 norske menn med prostatakreft, og ca. 20 prosent av dem dør av sykdommen. Cryoimmunterapi er en ny behandling for prostatakreft som mobiliserer pasientens eget immunsystem til å angripe kreftcellene.

Et sterkt tverrfaglig team av leger ved Haukeland Universitetssykehus har arbeidet med en klinisk studie av denne behandlingen. Ved utgangen av 2016 var studien halvveis i fase 1, og resultatene så langt viser at behandlingen forårsaker få bivirkninger og at pasientene tåler den godt. Haukeland er det første sykehuset i verden som tester behandlingen fullt ut, og totalt 18 pasienter med prostatakreft vil delta i studien.

De foreløpige resultatene er altså lovende, og hvis resultatene fra den kliniske studien viser seg å være vellykkede, kan behandlingen også brukes til å kurere andre typer kreft.

VIS er den største aksjonæren i Alden Cancer Therapy II, og vi har bidratt med forretningsutvikling, finans, juridisk bistand, patentering og kommunikasjon.

Prosjektet har mottatt verifikasjon fra FORNY2020-programmet ved Norges forskningsråd samt donasjoner fra flere bedrifter og enkeltpersoner.

 

Eierskap
Karl-Henning Kalland, Professor, Universitetet i Bergen, Helse Bergen
Bjørn Tore Gjertsen, Professor, Universitetet i Bergen, Helse Bergen
Anne Margrete Øyan, Researcher, Universitetet i Bergen, Helse Bergen
Logo for Universitetet i Bergen Logo for Helse Bergen
Medieomtale
Flere medieomtaler Rød pil Pil som indikerer lenke
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28