Hopp til innhold

Bergen Teknologioverføring (BTO) har skiftet navn til VIS.

Du har nå kommet til VIS sin nye nettside. Visinnovasjon.no erstatter nettsidene bergento.no og nyskapingsparken.no.

Det formelle navneskiftet ble foretatt 14. februar 2019.

Visinnovasjon.no > Prosjektportefølje > 3D-stillas til beinregenerering
VIS logo Logo for VIS
Professor Kamal Mustafa, fra venstre Anders Haugland (CEO, VIS), Monica Mæland (H), Ragnhild Janbu Fresvik ( Sparebanken Vest) og Dag Rune Olsen (Rektor, UiB)

3D-stillas til beinregenerering

3D-utskrift av stillas er en metode som brukes til å erstatte eller regenerere skadede beinfragmenter.

3D-trykte stillaser kan kombineres med stamceller for effektivt å helbrede selv store fragmenter av defekte eller skadede bein.

Erstatning av små beinfragmenter kan gjøres ved å transplantere pasientens eget benmateriale fra et annet sted i kroppen. I de tilfellene hvor pasienten trenger utskifting av et større fragment, kan ikke denne metoden benyttes, og kirurgene må ta i bruk andre syntetiske eller naturlige materialer.

Bruk av 3D-utskrift for å gjenskape skadede benfragmenter er et bedre alternativ enn eksisterende metoder. Ved å legge til pasientens egne stamceller i et 3D-trykt stillas kan man skape et optimalt system for risikofri og effektiv beinregenerering. Ved å bruke pasientens egne celler reduseres risikoen for at kroppen avviser det nye beinet.

Et spesialdesignet stillas gir en struktur med langt større mekaniske egenskaper enn beintransplantater og substitutter. 3D stillas trenger ikke utskifting, og metoden vil redusere pasientens stressnivå og belastning og redusere kostnadene for sykehusene og samfunnet.

En rekke forhold knyttet til benfeil og beinskader vil kunne bli behandlet når det markedsførbare produktet er ferdig utviklet for klinisk bruk. De personlige tilpassede 3D-trykte stillasene vil hjelpe en rekke pasienter. Det er anslått at om lag en million pasienter kan dra nytte av teknologien årlig bare i Europa.

Prosjektet har mottatt forhåndsfinansiering fra FORNY2020 og blitt presentert på BioVaria, BioInternational og BioEurope. VIS jobber for tiden med prosjektet og ser etter investorer og samarbeidspartnere. Ta kontakt med forretningsutvikler Malgorzata Barczyk hvis du har spørsmål.

Kontakt oss
Se alle ansatte i VIS ›
Fakta
Kamal Babikeir Eln Mustafa, Professor, Universitetet i Bergen
Samarbeidspartnere
  • Kungliga Tekniska Högskolan (KTH)
  • Paper and Fibre Research Institute (PFI)
  • Universitätsklinikum Würzburg
Priser
Logo for Universitetet i Bergen
Medieomtale
Flere medieomtaler Rød pil Pil som indikerer lenke
ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28