Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Kontakt oss > Anne-Sophie Schillinger
VIS logo Logo for VIS

Anne-Sophie Schillinger

Bilde av Anne-Sophie Schillinger
Forretningsutvikler
asc [at] visinnovasjon.no
Følg Anne-Sophie i sosiale medier

Anne-Sophie Schillinger er forretningsutvikler i VIS, og jobber blant annet med Horizon 2020 Research and Innovation-programmet. Hensikten med Horizon 2020-programmet er å mobilisere akademiske, industrielle og offentlig aktører mot å skape felles prosjekter. Anne-Sophie brenner spesielt for slike samarbeid mellom aktører, og mener at det er sentralt i problemløsning og samfunnsforbedringer. Anne-Sophie kommer fra eksotiske Frankrike, men har likevel greid å falle for den norske naturen og skikulturen. Hun finner stadig nye, skjulte naturskatter i landet som få andre kjenner til.

Utdanning: Forskningsbakgrunn i biomedisin fra Frankrike og USA. Doktorgrad i strukturell bioinformatikk fra Universitetet i Bergen.

 

Prosjektleder for:
Hemoglobin (human, Hb) protein molecule, chemical structure
Akutt intermitterende porfyri
Sjeldne genetiske lidelser hemmer millioner av mennesker over hele verden, og ofte er ingen behandlinger tilgjengelig for pasientene. En ny profylaktisk medisin for AIP vil føre til en betydelig økning i livskvalitet, med forebygging av symptomer og langtidskomplikasjoner.
Pluvia: Behandling for fenylketonuri
Ett av 10 000 barn på verdensbasis blir født med den sjeldne metabolske lidelsen fenylketonuri (PKU). Forskere fra Bergen jobber nå med å utvikle en behandling mot sykdommen.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28