Skip to content
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > ‘Think outside’ får 12 millioner i støtte til rassensor
Monika Vaksdal er grûnder av Think Outside.
Monika Vaksdal er grûnder av Think Outside. Foto: Margrethe Vikan Sæbø

‘Think outside’ får 12 millioner i støtte til rassensor

Norges forskningsråd (NFR) har tildelt Think Outside et 3-års BIA-stipend på totalt 12 millioner kroner for å videreutvikle Sknow. Produktet er en miniatyrradar som kan varsle skiløpere om potensielle snøras.   
11.02.2019

Sknow, har som mål å sikre skikjørere som beveger seg off-piste, altså på utsiden av de preparerte og merkede løypene.  Sensoren festes til skiene, og leser snø- og snølagene kontinuerlig parallelt med skiløpernes egen tyngde og bevegelser. Teknologien bruker avanserte maskininlæringsalgoritmer for å identifisere endringsforholdene i snøen under overflaten. Dette gir bedre og sikrere ferd i vinterfjellene. Dataene deles på en plattform til fordel for hele ski-fellesskapet.

Fortsette digitalisering av snømåling
Med bidraget fra NFR vil selskapet kunne fortsette det inngående arbeidet mot en bærbar radar-sensor.

– Jeg er veldig glad for at Forskningsrådet har sett vårt prosjekt som konkurransedyktig, teknisk avansert og med en høy grad av nyskapende egenskaper. Teamet har sammen med våre partnere jobbet hardt for å oppnå fantastiske resultater på kort tid, og dette tilskuddet vil muliggjøre kontinuitet og høy kvalitet i vår innovasjon av digitalisering av snømåling og påvirke alle som ferdes i snøen på ski. Jeg er takknemlig for lagets innsats, og våre partners forpliktelser og bidrag, sier Monica Vaksdal, grunder av Think Outside.

Partnerskap med Åsnes Ski
Think Outside har inngått partnerskap med Sintef, Norges Geoteknisk Institutt (NGI), Codelab og Åsnes Ski (Active Brands)

– Sknow er laget av skiløpere, for skiløpere, for det skiløpere trenger med tanke på sikkerhet.  På Åsnes anerkjente vi tidlig at dette var et oppstartsselskap med en unik blanding av entusiasme, hardteknologisk know-how og evne til å levere. Sknow er et stor på teknologiinnovasjon i vår bransje, og vi er veldig glade for å være en del av den reisen, sier Frank Juklestad, Åsnes Ski.

Think Outside er medlem i oppstartsprogrammet VIS Mediekuben.

 

Fakta

Om BIA-stipendet:

“BIA finansierer prosjekter som skal gi høy verdiskaping både for de deltagende bedriftene og for samfunnet. Karakteristisk for disse bedriftene er at de har evne, vilje og motivasjon til å drive forskningsbasert innovasjon, og har et internasjonalt perspektiv på sin virksomhet. Våre prosjekter er spenstige. Med dette mener vi at bedriftene som deltar tør å ta en større risiko for å oppnå mer, blant annet på grunn av den tryggheten som offentlig støtte innebærer. ” (Kilde nfr.no)

Read more about this project Hvit pil Pil som indikerer lenke Rød pil Pil som indikerer lenke

    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28