Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > – En viktig dag for selskapet vårt
Tett program fra start til slutt under årets Demo Day Vestland. (Foto: Innovasjonsuken OPP)

– En viktig dag for selskapet vårt

Aldri før har det vært større pågang for å delta på Demo Day Vestland. 28 pitcher, speed dating, interessante presentasjoner og møter gjorde årets arrangement for investorer og gründere til en suksess.
22.09.2022

21. september inviterte vi til pitchefest på Marineholmen. 28 utvalgte selskaper fra ulike bransjer fikk anledning til å presentere sine ideer for en fullsatt sal av investorer. En hel dag ble fylt med spennende presentasjoner og møter som vil lede til videre vekst for næringslivet i vest.

Bak det årlige arrangementet står en rekke partnere og støttespillere som ønsker å bidra til å koble de beste ideene mer kapital. Målet er å skape bedre vekstvilkår for bedrifter.

– Innovasjonskraften på Vestlandet er stor, men skal vi lykkes med å få de gode prosjektene og selskapene finansiert, må det tilføres mer kapital i tidlig fase. Demo Day Vestland er per i dag den største og viktigste møteplassen hvor oppstartsselskaper og investormiljøet kan treffes – og det takket være godt samarbeid fra hele økosystemet. sier Ove Gjelsvik.

– Demo Day Vestland er per i dag den største og viktigste møteplassen hvor oppstartsselskaper og investormiljøet kan treffes – og det takket være godt samarbeid fra hele økosystemet. sier Ove Gjelsvik.

Et samlet økosystem

I førersete for årets gjennomføring står VIS, Connect og NCE Finance Innovation. Med på laget er også partnere som DNB, Eviny Venture, NSCC og GC Rieber, i tillegg til en rekke andre støttespillere.

– Med årets arrangement tok vi ytterligere skritt i med å forbedre og utvikle arrangementet. Tilbakemeldingene fra investorene er svært positive. De opplevde en markant høyere kvalitet på deltakerne sammenliknet med i fjor. Dette er vi spesielt godt fornøyd med, siden vi prioriterte tiltak i år som skulle gi oss den effekten, forteller Ove Gjelsvik.

Aldri før har Demo Day Vestland opplevd større pågang. Her vurderer juryen hvilke to selskaper som skulle gå videre til finalen i 100 Pitches.

Norges største pitchekonkurranse

Nytt av i år er et samarbeid mellom Demo Day Vestland og Norges største pitchekonkurranse, 100 Pitches. En jury, ledet av Maria Bøthun fra DNB, stemte frem to selskaper som utmerket seg med sine pitcher. Årets vinnere var Gameflow og Venn, som begge gikk videre til finalen i 100 Pitches.

– Det var så klart et høydepunkt at vi vant pitche-konkurransen. Det er utfordrende å formidle noe man brenner for på bare fire minutter, så det var fantastisk deilig å få frem budskapet om hva vi gjør og hvor betydningsfullt vi tror Venn kan bli, sier Jesper Algaard, gründer av Venn, og legger til:

– Vi har allerede blitt kontaktet av flere investorer som melder sine interesser for å bidra i emisjon. Jeg tror det er veldig positivt både for gründermiljøer og investorsiden å samle så mye kunnskap og kompetanse i en sal. Da oppstår det noe som er større enn de enkelte delene, sier han.

Sammen med Gameflow skal Venn til Oslo for å konkurrere i finalen i 100 Pitches. Begge finalistene er svært fornøyde med dagens utfall.

– Det var en veldig viktig dag for selskapet vårt. For et spennende arrangement! Fantastisk å få en bekreftelse på at andre har tro på Gameflows visjon. For oss var det en stor ære å bli plukket ut til finalen av en så kompetent jury, forteller John Larson, salgssjef i Gameflow.

Jesper Algaard, gründer av Venn, og John Larson, salgssjef i Gameflow, stakk av med seieren for dagens beste pitcher. De gikk videre til finalen i 100 Pitches.

Tett program

Gisle Nondal, næringssjef i Bergen kommune, var en av to konferansierer som ledet Demo Day Vestland. Her sammen med Hilde Indresøvde, leder for VIS Startup. (Foto: Innovasjonsuken OPP)

Over 200 deltakere tok del i et hektisk program bestående av pitcher, speed dating og presentasjoner fra investorer og næringslivsaktører. Årets konferansierer, Hilde Støle Pettersen (Managing Partner, Momentum) og Gisle Nondal (Næringssjef i Bergen kommune), ledet deltakerne trygt gjennom dagen.

– Det å være konferansier sammen med Gisle var en sann glede! Høydepunktet tror jeg må være å se salen fylles til randen av både lokale og tilreisende deltakere. Et tydelig bevis på at økosystemet i Bergen for innovasjon og tidligfaseinvestorer har tatt syvmilssteg i riktig retning de siste årene, sier Hilde Støle Pettersen.

Gisle Nondal sier seg enig i hennes betraktninger.

– Det er et privilegium å bidra til et slikt viktig og inspirerende event. For meg var det absolutte høydepunktet å se bredden, og ikke minst, den skyhøye kvaliteten på selskapene som deltok, sier han og tilfører:

– Som næringssjef i Bergen kommune ble jeg ekstra stolt over de fremoverlente lokale bedriftene våre, og det gledet meg også at bedrifter og investorer fra andre deler av landet deltok. Det er viktig for kommunen å kunne heie på, og ikke minst, bidra til at slike arrangementer finner sted. Jeg bidrar gjerne igjen i fremtiden.

 

Kontakt oss
Fakta

Demo Day Vestland er et årlig arrangement for investorer og investeringsklare selskaper. Her kobles de gode ideene med kapital.

VIS, Connect og NCE Finance Innovation står bak gjennomføringen av årets arrangement.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28