Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > EasyX fikk prisen for Vestlandets beste idé 2022
I hard konkurranse med 50 andre søkere mottok EasyX prisen for Vestlandets beste idé 2022.

EasyX fikk prisen for Vestlandets beste idé 2022

EasyX har utviklet en robot som automatiserer prosessen rundt vask og desinfisering av fisketanker til settefisk og landbaserte anlegg. Denne ideen gjorde at gründere stakk av med seieren i konkurransen Vestlandets beste idé.
20.09.2022

EasyXs robot, kalt Vertical Cleaning Robot (VCR), er utviklet av fem dyktige gründere med over 30 års erfaring fra ingeniør-bransjen. Roboten forenkler rengjøringsprosessen og reduserer alle former for havforurensning – spesielt fra landbasert virksomhet.

Ideen, som i 2018 oppstod ved at CEO Sindre Hansen og med-gründer Bård Hansen ville automatisere prosessen rundt å male hus, endte som Vestlandets beste idé 2022.

EasyX har et team bestående av seks gründere med lang erfaring fra ingeniørbransjen. Her Bård Hansen, Erik Mannseth, Jan Fredrik Gjerstad, og Sindre Rongved Hansen. (Foto: EasyX)

Hard konkurranse

EasyX gikk av med seieren i hard konkurranse med 50 andre søkere. Prisen deles i år ut for niende gang.

– Vi trenger mer grønn innovasjon og nyskaping innen havnæringene for å kunne opprettholde konkurransekraften og øke verdiskapingen. Vi har stor tro på at EasyX vil bidra positivt til en god utvikling for bransjen, sier Hilde Indresøvde, leder for VIS Startup.

Av forslagene som kom inn var det EasyX sin idé og gjennomføringsevne som utmerket seg hos juryen.

– EasyX består av et erfarent team som har over 30 års erfaring fra bransjen. På kort tid har de bygget og testet en fullskala prototype, samtidig som de har god dialog med markedsledende kunder. De har vist en imponerende evne til å knytte til seg fagekspertise for best mulig skalering videre, sier Indresøvde.

Mottar en halv million

Prisen for Vestlandets beste idé er på totalt 500.000 kroner. Disse er fordelt på 400.000 kroner i støtte til utvikling av konseptet fra Sparebanken Vest og rådgivning, forretningsutvikling og kontorplass fra VIS til en verdi av 100.000 kroner.

– EasyX har en spesielt god idé som løser en rekke utfordringer for bransjen. Selskapet har en gjennomarbeidet forretningsmodell og har klare planer for skalering, også innen nye markeder. At ideen til selskapet kan bidra til en bærekraftig forretningsmodell utviklet på Vestlandet var også helt avgjørende for vår beslutning, sier regiondirektør Margunn Aas Minne i Sparebanken Vest.

Tydelige bærekraftsmål

Roboten EasyX har utviklet vil ikke bare forenkle rengjøringsprosessen i fiskekar. Den løser en krevende prosess på en tids- og kostnadseffektiv måte, samtidig som den håndterer reelle utfordringer tilknyttet HMS. Roboten antas å i betydelig grad redusere antall dødsfall og sykdomstilfeller forårsaket av farlige kjemikalier og forurenset luft, vann og jord.

–  VCR har vi utviklet slik at den kan kjøre på vertikale flater i tomme kar, uavhengig av hvilke materialer karene er laget av. Dette gjør at den vil kunne rengjøre og desinfisere høye kar på en tryggere og raskere måte enn det mennesker manuelt kan gjøre, sier Sindre R. Hansen, CEO i EasyX.

Med prisen har gründerne fått kapital til å fortsette utviklingen, inkludert plass i den nye havinkubatoren Future Ocean Incubator.

– Prisen betyr utrolig mye for oss! Med den får vi positiv oppmerksomhet og kapital som vil gi oss en forlenget runaway. Dette bidrar positivt til at vi kan finne en riktig og langsiktig investor og samarbeidspartner, sier Hansen, og legger til:

– Vi går en spennende tid i møte. Planen er å kommersialisere produktet sammen med en kundepartner. Dette vil foregå i to ulike prosesser og gi oss et produksjonsunderlag for produksjon av større serier i tiden fremover.

Kontakt:

Hilde Indresøvde, leder for VIS Startup, hin@visinnovasjon.no

Sindre R. Hansen, CEO i EasyX, sinhan@easyx.no

 

Kontakt oss
Fakta

VIS – Vestlandets Innovasjonsselskap og Sparebanken Vest står bak konkurransen Vestlandets beste idé. Vinneren ble kåret på bakgrunn av følgende kriterier:

  • Den må representere noe nytt og ha en grad av innovasjon
  • Teamet som søker må bestå av minst 2 personer og vise gjennomføringsevne
  • Idéen må bidra til å løse FNs bærekraftsmål, og være eller bidra til en bærekraftig økonomisk aktivitet i henhold til EUs taksonomi
  • Idéen må være innenfor våre satsingsfelt på hav, energi, teknologi og helse

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28