Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > – Det er menneskene som avgjør om du vil lykkes

– Det er menneskene som avgjør om du vil lykkes

Healthy Eats var et av de første selskapene som deltok på programmet Styrepool4startups. I år bidrar gründer Vilde Regine Tellnes motsatt vei, som styremedlem i oppstartsselskapet Rensikt.
13.06.2022

Mange oppstartsselskaper i tidlig fase opplever det som svært utfordrende å få på plass et kompetent styre. I 2021 grep derfor Vilde Regine Tellefsen sjansen til å delta på det ferske Styrepool-programmet, som hjelper tidligfaseselskaper med komme i gang med profesjonelt styrearbeid.

– Det var veldig verdifullt for oss å få hjelp til å få på plass kompetent styre med riktig sammensetning. Det gav oss økt kredibilitet i vår kapitalinnhenting, et verdifullt utenfra perspektiv og mer struktur i arbeidet, forteller hun.

Gründeren bak Healthy Eats var selv en av Styrepool4Startups-programmets første deltakere. Nå er Tellnes tilbake i programmet som styremedlem for oppstartsselskapet Rensikt.

Gründerne bak Healthy Eats, Arve Førland Eide (t.v) og Vilde Regine Tellnes (t.h.) opplevde sin deltakelse på Styrepool4Startups som svært nyttig. Her sammen med styrepool-medlem Stine Therese Andreassen.

Avgjørende for suksess

– I en teknologidrevet verden er det lett å glemme at uten mennesker hadde vi ikke hatt verdiskaping. I oppstartsselskaper er det menneskene som avgjør om selskapet vil lykkes og hvor langt det vil gå. Det gjør det spesielt viktig å ha kompetente og motiverte mennesker rundt seg, sier Vilde Regine Tellnes.

Som deltaker på Styrepool4Startups opplevde hun å få god hjelp til å sette sammen et styre som fungerte som en positiv forlengelse av teamet. Da hun selv fikk spørsmål om å være med som styremedlem for Rensikt, var hun ikke vondt å be.

– Oppstartsselskaper i dag står for fremtidens løsninger. Da står du ovenfor to valg, enten kan du stå utenfor og se at fremtiden blir skapt, eller så kan du ta steget inn å være med på å skape den fremtiden.

– Denne reisen ønsket jeg å være med på

Hovedårsaken til at Healthy Eats-gründeren vil gå inn i Rensikt sitt styre er fordi hun opplever deres forretningsidé som løsning på et stort og viktig problem.

– Plastkanner er en av de største kildene til forsøpling i havet. Dette er noe Rensikt jobber for ved å ha utviklet en løsning hvor du fyller spylervæske direkte på bilen, uten bruk av engangsemballasje i plast, forteller hun.

Gründerne bak løsningen er bømlingene Jens Inge Ingvaldsen og Ole Jørgen Legård. Deres dispenser har allerede spart miljøet for over 2 tonn plast fra 7000 kunder. Selskapet har store planer om å skalere, også utenfor Norges grenser.

– Dette er bare starten, og deres løsning vil være svært viktig for reduksjon av plast som havner i havet. Dette har de startet med i Norge, og jobber nå for å få ut til resten av Europa. Denne reisen ønsket jeg å være med på.

Healthy Eats-gründeren skal hjelpe Rensikt med å styrke team, vurdere gode vekststrategier og hjelpe selskapet med kapitalinnhenting og videre finansiering.

Rensikt har utviklet en dispenser som lar deg fylle spylervæske direkte på bilen. Løsningen vil spare miljøet unødvendig bruk av emballasje.

Effektiv innføring i styrearbeid

Styrepool4Startups passer for alle oppstartsselskaper som ennå ikke er kommet i gang med styrearbeid, eller som trenger hjelp til å profesjonalisere et eksisterende styre. Programmet har en varighet på 6-12 måneder og gir deltakerne:

  • Effektiv innføring i styrearbeid iht. aksjeloven
  • Hjelp til å etablere og samarbeide med et styre
  • Hjelp til å rekruttere styremedlemmer
  • Praktisk gjennomføring
  • Kontakt med styremedlemmer fra VIS Startups styrepool som kan gå aktivt inn og få deg i gang med regulert styrearbeid

Ønsker du å vite mer om Styrepool4Startups? Kontakt prosjektleder Ove Gjelsvik, ogj@visinnovasjon.no, +47 93 02 91 56.

 

Kontakt oss


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28