Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Lesemester selges for 35 millioner

Lesemester selges for 35 millioner

Det bergensbaserte selskapet Lesemester har utviklet en app som hjelper barn med å lese. Nå slår de seg sammen med det svenske lesekartleggingsselskapet Lexplore.
22.09.2021

Siden 2017 har Lesemester tilbudt en leseapp som gir barn og unge lesetrening. Med appen får privatpersoner og grunnskole tilgang til et stort digitalt bibliotek og knytter lesingen med motiverende aktiviteter.

Hittil har rundt 60.000 norske elever tatt den i bruk, noe som tilsvarer ti prosent av eleven i grunnskolen. Når Lesemester nå slår seg sammen med svenske Lexplore, skal lesetjenesten gjøres tilgjengelig i flere land, både i Norden og resten av verden.

– Enkelt å si ja til Lexplore

Lesemester har opplevd sterk vekst de siste årene. Daglig leder Rune Vindenes tror digitale læringsmidler vil bli tatt i bruk i langt større grad fremover.

Lesemester ble etablert som selskap i 2012 av Sondre Bjørnebekk. Siden har selskapet utvidet til fire ansatte, med hovedkontor i Bergen og med-gründer Rune Vindenes som daglig leder.

Markedet for digitale læringsmidler har de senere årene opplevd sterk vekst. Planen har derfor vært å utvide ytterlige.

– Vi skjønte at vi trengte mer ressurser og å bli en del av noe større for å nå ut i nye markeder med Lesemester. Lexplore er allerede etablert internasjonalt i flere markeder, for eksempel UK og USA, og i tillegg har de produkter som komplementerer våre. Så derfor var det enkelt å si ja til Lexplore når de viste interesse, sier Vindenes om sammenslåingen.

Lesemester selges nå for 35 millioner til svenske Lexplore. To tredjedeler av oppgjøret er i aksjer, hvilket innebærer at gründerne blir med på eiersiden og får ansvar for Lexplore sin virksomhet i Norge.

– Det gir først og fremst en følelse av mestring. At det vi har jobbet for i flere år materialiserer seg i et salg er en bekreftelse på at vi har klart å skape noe som er bra og verdifullt.

Vil hjelpe barn i hele verden

Lesemester-appen ble gjort tilgjengelig for grunnskoleelever i 2017. I 2019 ble den også tilbudt privatmarkedet. Året etter fikk appen nær tidoblet antallet brukere over natten, som et resultat av nedstengte skoler under pandemien.

Rune Vindenes tror at digitale læremidler vil bli tatt i bruk i langt større grad fremover, noe sammenslåingen legger godt til rette for.

– Veldig overordnet er planene nå at Lesemester-produktet skal videreutvikles både for Norge og nye markeder. Planleggingen for nye markeder har allerede startet. Vi skal også sørge for at det bli enkelt for kundene våre å bruke både Lesemester og produktene til Lexplore sammen, forteller han.

Vindenes gleder seg seg stort over at flere barn og unge nå får oppdage lesegleden med den digitale lesetjenesten.

– Vi både håper og vet at Lesemester skal satses videre på. Vårt overordnede mål er å hjelpe barn i hele verden med å bli flinkere lesere og utnytte sitt potensial til det fulle. Og det skal vi få til!


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28