Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Vestlandets beste idé 2021

Vestlandets beste idé 2021

Sitter du på Vestlandets beste innovasjonsidé? Nå kan du være med i konkurransen om å vinne en premie til en verdi av 500.000 kroner til å utvikle idéen din!
08.07.2021

Verden står midt i en stor omstilling hvor etablerte forretningsmodeller utfordres av strukturelle endringer. FNs 1,5 gradersmål og bærekraftsmål har satt retning for fremtidens samfunn – et samfunn hvor «business as usual» ikke kan bestå. Behovet er stort for nye idéer som kan løse store samfunnsutfordringer og skape nye arbeidsplasser og markeder. Dette gjelder også i høyeste grad for oss her på Vestlandet.

VIS – Vestlandets Innovasjonsselskap og Sparebanken Vest ønsker å bidra til at de gode idéene spirer. Vi lyser derfor ut en konkurranse for å stimulere til at flere tenker nytt for å skape et bærekraftig næringsliv på Vestlandet.

For å være med i konkurransen må idéen din oppfylle følgende kriterier:

 

  1. Den må representere noe nytt og ha en grad av innovasjon
  2. Teamet som søker må bestå av minst 2 personer og vise gjennomføringsevne
  3. Idéen må bidra til å løse FNs bærekraftsmål, og være eller bidra til en bærekraftig økonomisk aktivitet i henhold til EUs taksonomi
  4. Idéen må være innenfor våre satsingsfelt på hav, energi, teknologi og helse

Du må i søknaden beskrive hvordan idéen din oppfyller kriteriene over. Gjør det gjerne punktvis.

Fristen for å melde inn din idé til konkurranse er 25. august 2021

Alle som oppfyller kriteriene over kan delta. Dette kan være en gylden mulighet for deg som har hatt en god idé en stund, men som ennå ikke har realisert den. Det kan også være en fin mulighet for deg som er permittert eller arbeidsledig til å bruke kunnskap du har ervervet gjennom din yrkesbakgrunn til å utvikle en forretningsidé.

Premien har en samlet verdi på 500.000 kroner. Vinneren får 400.000 kroner i pengepremie fra Sparebanken Vest, og får rådgivning– og coworkingtjenester levert av VIS i inntil 12 måneder til en verdi av 100.000 kroner. Vinneren kåres av en jury bestående av representanter fra Sparebanken Vest, VIS – Vestlandets Innovasjonsselskap og eksterne næringslivsrepresentanter. Utdeling av Idéprisen 2021 finner sted 16. september under Innovasjonsuken OPP.

Vi behandler din idé konfidensielt, og har etablerte og gode rutiner for hvordan vi følger opp deg og din idé underveis i prosessen.

Ikke la din beste idé forbli inne når den kan realiseres her ute!

Send inn en søknad til Vestlandets beste idé her
Kontakt oss
Fakta

VIS – Vestlandets Innovasjonsselskap og Sparebanken Vest står bak konkurransen «Vestlandets beste idé».

Det kåres kun én vinner.

Verdien på premien er 500.000 kroner.

Søknadsfrist er 25. august.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28