Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Lanserte digital plattform for investorer og oppstartsbedrifter
God stemning da utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) foretok den offisielle åpningen. Her er han sammen med Ove Gjelsvik som er prosjektleder i VIS for online.demoday.no.

Lanserte digital plattform for investorer og oppstartsbedrifter

VIS har sammen med en rekke samarbeidspartnere laget en digital møteplass for investorer og oppstartsselskaper. Nyvinningen heter online.demoday.no.
07.04.2020

Covid-19-krisen har gjort det litt mer utfordrende for oppstartsbedriftene å finne frem til investorene. Og omvendt. Det har derfor vært helt nødvendig å skape nye møteplasser for disse aktørene. Håpet er at online.demoday.no skal bli en digital arena som vil gjøre det enklere for investorer og oppstartsbedrifter å få kontakt med hverandre.

Portalen ble lansert i en direktesendt websending på online.demoday.no 7. april. Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) stod for den offisielle åpningen. Han la vekt på at det er viktig å se muligheter selv når vi nå står i en krise.

– BBC har offentliggjort en oversikt over hvilke land som kommer til å komme seg best igjennom koronakrisen. «FN global» heter undersøkelsen som er gjennomført av en forsikringsgigant. Norge er det landet som er best rustet til å komme seg gjennom det. Den tilliten og den muligheten tenker jeg at vi må gripe. Og da trenger vi mer samarbeid, folk som ser muligheter, penger som kan sette mulighetene i arbeid og nye plattformer slik som vi ser her i dag, sa Ulstein.

Se lanseringssendingen

Ulstein var en av flere som deltok i lanseringssendingen 7. april. Klikker du deg inn i videovinduet under treffer du blant annet gründerne Kariann Berg (Kaukus) og Adam Skårvik (ROOMR) som forteller om sine utfordringer i forbindelse med Covid-19-krisen, og hvilke muligheter de håper at online.demoday.no skal gi deres selskaper.

Digital Demo day erstatter fysisk Demo day

For oppstartsbedriftene er det viktig at online.demoday.no er å på plass. Denne kan forhåpentligvis erstatte noe av den investortørken som avlysningen av det opprinnelige VIS Demo day-arrangementet i begynnelsen av mars etterlot seg.

-Demoday har vært veldig viktig for svært mange av oppstartselskapene og er kanskje den største og viktigste arenaen lokalt for å kunne vise frem selskapet sitt for potensielle investorer og samarbeidspartnere. Mange av selskapene har derfor planlagt emisjon og skal sikre seg videre finansiering og dette har sitt startskudd på nettopp Demoday, forteller Hilde Indresøvde som er leder for Start & skalering i VIS. Hun legger til:

-Nettsiden er enkel og grei nå, men vi vil utvikle den i ukene som kommer slik at brukervennligheten økes. Vi håper at siden skal koble mange nye mennesker, og da særlig startups og potensielle investorer.

Portalen er beregnet på investorklare oppstartsselskaper. Gründere kan ta kontakt med VIS dersom man ønsker å legge seg til på portalen. Det samme gjelder investorer.

De som er interessert kan melde seg på vårt nyhetsbrev inne på nettsiden og slik motta varslinger om ny aktivitet. Vi vil også bruke sosiale medier for å gjøre flest mulig investorer klar over tilbudet. Dette er et tilbud ikke bare for Bergen, men hele Norge. Vi publiserer tre til seks selskapspresentasjoner hver dag i påsken, fortalte Indresøvde.

Fakta

online.demoday.no ble lansert 7. april 2020.

Du kan besøke portalen ved å klikke på boksen under.

online.demoday.no.

Disse står bak initiativet:

Momentum
Dealflow
Angel Challenge
Victrix
Escalon
Connect Vest
DNB
Miles
NCE Finance Innovation
Innovasjon Norge
Norwegian Smart Care Cluster (NSCC)


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28