Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Studenter lager løsninger for nullutslippssamfunnet
VIS logo Logo for VIS
De tre vinnerlagene ble offentliggjort under åpningen av den nye kunnskapsklyngen Energiomstilling VEST. Foto: Steffen Boga
Vinnerne ble offentliggjort under åpningen av den nye kunnskapsklyngen Energiomstilling VEST. Foto: Steffen Boga

Studenter lager løsninger for nullutslippssamfunnet

Denne høsten har studenter fra Universitetet i Bergen Høgskulen på Vestlandet og NHH samarbeidet og konkurrert om å utvikle fremtidens klimaløsninger. Nå er vinnerne kåret.
24.11.2019

Har du en idé som kan bidra til et nullutslippssamfunn? Det er spørsmålet vi stilte til studenter i Bergen tidligere i høst. Responsen var stor og ideene gode. Studentene har jobbet med å utvikle ideene gjennom flere workshops denne høsten. 21. november ble arbeidet presentert for en jury som skulle bedømme ideene på følgende kriterier:

  • Idéen/prosjektet løser problemstillingen (nullutslippssamfunn) godt.
  • Kunde og markedsperspektiv – problemet løser et reelt problem for samfunnet og/eller sluttbruker.
  • Idéen er skalerbar.
  • Idéen og presentasjonen har en X-faktor – idéen må ha noe unikt ved seg.

Vår gode samarbeidspartner Sparebanken Vest sponset konkurransen med en pengepremien på til sammen 50 000 kroner. Premiepengene gir studentene mulighet til å videreutvikle ideene.

Vinnerne ble offentliggjort under åpningen av den nye kunnskapsklyngen Energiomstilling VEST.

Beste idé:

Evy Marie Thorkildsen og Christopher Andreasen vant 30 000 kroner for deres idé «Innovativ nanobelegg».

Mest kreative ide:

Saravana Kumar Nagarajan og Jonas Elpelt vant 10 000 kroner for deres idé «Søppelbøtte Energy».

Mest skalerbare ide:

Nathanael Meile, Vakhova Anna, Svitlana Pozniakova, Héloïse Lucas, Eirik Pape Bjørseth, Nathanael Meile vant 10 000 kroner for deres idé «DELE» .

Dette er en god mulighet for å påvirke fremtiden. Målet er å lage løsninger for et nullutslipssamfunn og da er det viktig å få med seg unge krefter og idéer, fortalte Sonia Pandher som er Prosjektleder innovasjon i VIS.

Konkurransen ble arrangert av VIS i samarbeid med UiB, HVL, NHH og NORCE. Disse fire organisasjonene står sammen bak Energiomstilling VEST – en kunnskapsklynge for omstilling mot et nullutslippssamfunn i Bergen.Målet med kunnskapsklyngen er å skape et bedre samspill mellom akademia, næringsliv og offentlig sektor på Vestlandet.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28