Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Vestlandet gjør seg klar for Innovasjonsuken OPP
Mer enn 3000 mennesker meldte seg på de ulike arrangementene under Innovasjonsuken OPP i 2018. Foto: VIS

Vestlandet gjør seg klar for Innovasjonsuken OPP

Arrangementene strømmer på i Innovasjonsuken OPP sin kalender. Målet er å kopiere fjorårets rekordoppslutning og engasjere ulike aktører på Vestlandet. Nytt av året er at også Sogn og Fjordane er med.
28.08.2019

– Det er fortsatt plass i kalenderen.

Hans Hag kikker på arrangementskalenderen som ligger ute på Innovasjonsuken OPP sin nettside. Hag er prosjektleder for innovasjonsuken for tredje året på rad. Jobben hans er å mobilisere aktører på Vestlandet til å delta på uken. Nå også aktører i Sogn og Fjordane.

– Det er planlagt arrangement både i Florø, Førde, Sogndal & Måløy. Det er kjekt at OPP foregriper fylkessammenslåingen og nå er et arrangement for hele Vestlandet. Vi lever opp til taglinen vår om at OPP «Fasiliterer innovasjonssamtaler på Vestlandet», sier en entusiastisk Hag.

Fjorårets festival bød på hele 76 ulike arrangement på agendaen. Med utvidet geografisk nedslagsfelt er det lov å håpe på enda flere i år når uken sparkes i gang 16. september.

– Arrangementene strømmer på. Det er høy kvalitet på innhold og tematikk. Dette ligger nok en gang an til å bli en hektisk uke, og mange får nok et luksusproblem med å velge mellom arrangement de vil gå på, forteller Hag og fortsetter:

–Vi håper jo at flest mulig melder inn arrangementer. De fleste næringsliv- og forskningsaktørene på Vestlandet jobber med innovasjon. Jeg håper at flere av disse viser seg fram under Innovasjonsuken OPP. Innovasjonsuken er en god arena for dette. Det er mange som er nysgjerrig på hva som rører seg, sier Hag.

Hans Hag er prosjektledere for Innovasjonsuken VIS. I år ønsker han Sogn og Fjordane velkommen som samarbeidspartner. Foto: Margrethe Vikan Sæbø / VIS

– Regionen er unikt posisjonert

Under Vestlandets store innovasjonsuke samles gründere, etablert næringsliv, offentlige institusjoner, private aktører, investorer og studenter på ulike møteplasser for å bli inspirert og komme i kontakt på tvers av næringer og fagfelt.

–Vi i VIS opplever rekordstor pågang fra forskere og gründere med gode og innovative ideer, og Innovasjonsuken OPP er en gylden anledning til å løfte frem disse og inspirere andre til å tenke nytt og innovativt. Vi i VIS mener det er svært viktig for regionen at forskningsinstitusjoner, næringsliv, myndigheter, investorer og gründere møtes og samhandler. Innovasjonsuken OPP er en arena som vil bidra til dette. Vi mener at regionen er unikt posisjonert til å bli den ledende regionen innen nyskaping og innovasjon – sammen må vi etablere konkurransefortrinn for regionen, forteller Anders Haugland, administrerende direktør i VIS.

Dette er også årsaken til at VIS er en av aktørene som støtter Innovasjonsuken OPP økonomisk. Det samme gjør Innovasjon Norge, Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune, Sogn og Fjordane Fylkeskommune og DNB.

Samarbeid er nøkkelordet

VIS står bak eller er engasjert i flere arrangementer i løpet av uken. De aller fleste i samarbeid med andre aktører. Det er både i tråd med VIS sin strategi og Innovasjonsuken OPP sitt ønske om å bidra til økt samarbeid.

–Vi oppfordrer bidragsytere til å inngå samarbeid om arrangementer og innhold. Her kan man utfylle hverandre på fag, teknologi, ressurser og nettverk, avslutter Hag.

Du får full oversikt over arrangementene under Innovasjonsuken OPP i arrangementskalenderen på innovasjonsukens nettside.

Du kan også følge OPP på Facebook og Instagram.

Fakta

Innovasjonsuken OPP

Første gang arrangert i 2017.

Innovasjonsfestival for hele Vestlandet

Arrangeres 16-22. september i 2019

VIS, Innovasjon Norge, Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune, Sogn og Fjordane Fylkeskommune og DNB støtter initiativet økonomisk.

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28