Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Avdeling for velferdsteknologi til Bergen
VIS logo Logo for VIS
Katinka Tofte Amundsen, forretningsutvikler i BTO, blir leder for NSCCs avdeling i Bergen. Foto: Camilla Waage

Avdeling for velferdsteknologi til Bergen

Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) starter nå sammen med VIS en egen avdeling i Bergen. Katinka Tofte Amundsen, Senior Innovasjonsleder i VIS, blir leder for NSCC avdeling Bergen.
18.01.2019

I Bergen eksister det allerede en helseklynge – Alrek Helseklynge, som er en dyktig og aktiv forskningsklynge for forskere og studenter. Denne vil  bli en naturlig samarbeidspartner for NSCC.  VIS kan på sin side være med å tilføre gründerne og selskapsinnovasjonene, sier Katinka Tofte Amundsen.

Amundsen har solid erfaring med helserelaterte oppstartsbedrifter, og har jobbet 5 år i VIS helseteam.

Kortreist er best

Flere av selskapene og oppstartsbedriftene tilknyttet VIS vil ha direkte nytte av nettverket, kompetanseutviklingen som NSCC driver i dag.

– Et avdelingskontor i Bergen gir eksisterende NSCC-medlemmer nærhet til Helse Vest og kommuner i Hordaland, – som ofte er kundene til selskaper innen velferdsteknologi. Det blir kortere vei til kunden, sier Amundsen.

Norwegian Smart Care Cluster – nasjonalt helseklyngeprosjekt

Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) er et klyngeprosjekt med mer enn 115 bedrifter og 45 kommuner og offentlige aktører som deltakere. Klyngen startet i Stavanger-regionen, men med medlemmer fra hele landet og også internasjonalt.

NSCC fokuserer på innovasjon, forskning og næringsutvikling innen velferdsteknologi (eHelse, mHelse, integrert omsorg, helse IKT og relaterte omsorgsdisipliner) som et middel til å forbedre helse og omsorgstjenester.

– Vi har mange medlemmer i Hordaland og et lokalt nærvær vil gi disse og nye medlemmer et godt tilbud for nettverk, kunnskapsdeling og samarbeid, sier Arild Kristensen, daglig leder i NSCC.

Les mer om NSCC her.

 

 

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28