Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Siva styrker satsingen på finans og helse
VIS logo Logo for VIS
Marte Mjøs Persen (Ap), ordfører i Bergen, åpnet Fintech room 25. oktober. Her står hun sammen med Atle Sivertsen (NCE Finance Innovation), Bård Sandal (Hordaland County Council) og Hilde Indresøvde (BTO). Foto: Tor Arne Fanghol.

Siva styrker satsingen på finans og helse

Bergen får god uttelling når Regjeringen og Siva styrker innovasjonsmiljøene over hele landet gjennom en ny tildeling på totalt 14,5 millioner kroner. Bergen Teknologioverføring (BTO) er en av fem miljø som får støtte.
10.12.2018

Totalt 43 søkere deltok i en nasjonal konkurranse med formål å forsterke landets næringshager og inkubatorer. BTO er med i to av de fem initiativene som har vunnet frem og får støtte.

Siva støtter fintech-initiativ i Bergen

BTO er tildelt 1,5 millioner kroner til inkubatorprogrammet Fintech room. Det nyoppstartede programmet er rettet mot gründere med innovative løsninger for bank, finans og forsikring.

-Vi er veldig glade for å nå opp i den knallharde nasjonale konkurransen. Regjerningen og Siva har formet en modell som støtter opp rundt BTOs satsing på nav og node-modell hvor tematiske satsinger sitter tett på både næringen og sterke forskningsmiljøer, sier Anders Haugland, administrerende direktør i BTO.

Atle Sivertsen, Daglig leder i NCE Finance Innovation, er svært fornøyd med Sivas beslutning.

– Dette gir oss mulighet til å laget et meget godt inkubator-tilbud sammen med BTO som vil øke antallet nye selskaper og arbeidsplasser i regionen, sier Sivertsen.

Deltakerne i programmet får rådgivning innenfor en rekke viktige områder fra våre mentorer og forretningsutviklere. I tillegg får de tilgang til et bredt nettverk innen forsknings- og utviklingsmiljø, investormiljø, næringsklynger og etablert næringsliv. Fintech room er et samarbeid med den nye klyngen fintechklyngen NCE Finance Innovation.

­­­­-NCE Finance Innovation representerer en bransje som har mye kraft i seg. Det at klyngen på rekordtid har oppnådd NCE-status er et tegn på at det er både vilje og gjennomføringskraft. Vi ser frem til samarbeidet videre, forsetter Haugland.

Helseinnovasjon med internasjonale ambisjoner

BTO er også med i det nasjonale helsekonsortiet som er tildelt 6 millioner kroner for å samarbeide om å bygge en ytterligere internasjonal satsing innenfor helseinnovasjon. BTO samarbeider med helseinkubatoren Aleap (Oslo), Valide (Stavanger/Haugesund), Norinnova (Tromsø), NTNU TTO (Trondheim) og SINTEF TTO (Trondheim).

-Vi gleder oss til nasjonalt samarbeid. Vi har stor tro på at dette vil bidra til at våre oppstartselskaper får gode muligheter til å nå ut i verden. Mange oppstartselskaper innenfor bransjen er knyttet til forskning og denne satsingen passer derfor godt sammen med UiB og Helse Bergens satsinger og deres fremragende helseforskningsmiljøer, sier en svært fornøyd Anders Haugland.

Siva tror på løft for norske bedrifter

Inkubasjonsprogrammet til Siva er rettet mot oppstartsbedrifter i tidlig fase. Tjenester som gis er f.eks. forretningsutvikling, kommersialisering og mentorering. Siva har 35 inkubatorer og 40 næringshager i Norge som drifter programmene med til sammen 3600 bedrifter.

– Vi har stor tro på at disse fem miljøene vil kunne hjelpe mange flere bedrifter opp og frem ved hjelp av midlene. Dette er et løft for bedrifter innen helse og finans, i tillegg til å være et viktig løft for å utvikle flere bedrifter i Nord-Norge, sier Ingrid Riddervold Lorange, administrerende direktør i Siva.

Du kan lese mer om tildelingen på Sivas nettsider:

Siva løfter norske bedrifter

Vil løfte norsk helsenæring internasjonalt

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28