Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Gründerhub alumni lanserer “Sherlock Holmes”-løsning
VIS logo Logo for VIS
Christian Braathen, grunnlegger av arbeidsplanen.no.
Christian Braathen, grunnlegger av arbeidsplanen.no. Foto: Sigrid Folkestad / NHH

Gründerhub alumni lanserer “Sherlock Holmes”-løsning

Gründerhub-alumni Christian Braathen har utviklet en ny tjeneste som kan gjøre livet lettere for 600.000 norske skiftarbeidere. NHH-studenten har utnyttet alle fordelene VIS tilbyr studententreprenører i Bergen.
03.09.2018

Den tredje september lanserte Softwaretjeneste-selskapet Mycroft AS, Arbeidsplanen.no—et system som kan evaluere flere millioner skiftplaner på sekunder, for å identifisere den ene som arbeidsgiver og arbeidstaker vil være med tilfreds med.

– Dette er Sherlock Holmes av skiftplanlegging, som hjelper sjefer landet over med noe de ikke ser ut til å få til på egenhånd, sier Christian Braathen, grunnlegger av Mycroft AS.

Skiftplanene som fremmer helse, sikkerhet, og prestasjon på arbeidsplassen, blir laget ved å stille de ansatte enkle spørsmål angående når de ønsker å arbeide. Deretter fordeler Arbeidsplanen.no skiftene slik at lover og regler blir ivaretatt.

Lei av oppskrytte Excel-ark

Gjennom sine ni år som skiftarbeider, erfarte Braathen at hans sjefer både ble frustrerte og kjedet seg hver gang de måtte sette opp ny skiftplan.

– Etter litt nærmere undersøkelse, fant jeg ut at bedre skiftplaner ikke bare kan hjelpe sjefer å redusere gjennomtrekk av arbeidskraft og sykefravær, men også overordnet arbeidsprestasjon, moral og sikkerhet til skiftarbeiderne sine.

– Så oppdaget jeg at de eksisterende hjelpemidlene hovedsakelig består av oppskrytte Excel-ark: de er ineffektive og lager i beste fall middels bra skiftplaner. Jeg var lei av å være offer for den utilstrekkelige teknologien.

Braathen bestemte seg for å lage et bedre system.

–  Dette systemet kan gi 600.000 skiftarbeidere i Norge de skiftene de faktiske foretrekker å jobbe gitt den lovlige rammen. Du kjenner uttrykket: Glade ansatte gir glade kunder. Og enhver fornuftig bedriftseier ønsker glade kunder. 

– Derfor er jeg stolt av å lansere arbeidsplanen.no. Og jeg kunne ikke gjennomført det uten den fenomenale støtten fra Vestlandets Innovasjonsselskap (VIS) og Sparebank 1 SR-Bank, sier entreprenøren.

Benyttet studentfordeler

Som student på Norges Handelshøyskole (NHH), har Braathen benyttet seg av flere av tilbudene som finnes til studenter. I tillegg til å være et medlem av Gründerhub, ACCEL Student, har han også deltatt i Studentidé konkurransen.

– Jeg oppfordrer alle og enhver som har et ønske om å bli entreprenør til å oppsøke VIS, søke på ACCEL Student, og delta på det fire-måneders lange Gründerhub-programmet— forretningsidéen du snart setter ut i livet vil takke deg for det, fortsetter han.

Du kan lese mer om tilbudene VIS har til studenter her.

Gründerhub var en unik erfaring

Christian Braathen var medlem av det andre Gründerhub-kullet i Bergen. Gründerhub er et gratis program, hvor deltakerne får muligheten til å jobbe i vårt pulserende innovasjonsmiljø, lære fra dyktige mentorer, benytte vårt store nettverk og muligheten til å vinne viktig oppstarts kapital. Programmet er et tilbud av Sparebank 1 SR-Bank og VIS.

– Gründerhub var en unik erfaring fordi fremdriften på mitt hovedprosjekt – skiftplanleggingstjenesten arbeidplanen.no – skjøt rakettfart i denne perioden, sier Braathen og fortsetter: – Blant annet opprettet jeg Mycroft AS, finjusterte konkurranseanalysen, strategien og markedsevalueringene for tjenesten, og fikk styrket mine presentasjons- og salgsevner. I tillegg til alt dette, fikk jeg bygget tre ganger så mange moduler til arbeidsplanen.no i de fire månedene som jeg hadde gjort i de to siste årene. Dette er moduler som gjør arbeidsplanen.no det beste alternativet i markedet for sjefer som vil spare tid og penger på å produsere skiftplaner som de ansatte er tilfreds med, sier Braathen.

Du kan søke på Günderhub-programmet her.

 

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28