Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Gründerhub alumni lanserer “Sherlock Holmes”-løsning
Christian Braathen, grunnlegger av arbeidsplanen.no.
Christian Braathen, grunnlegger av arbeidsplanen.no. Foto: Sigrid Folkestad / NHH

Gründerhub alumni lanserer “Sherlock Holmes”-løsning

Gründerhub-alumni Christian Braathen har utviklet en ny tjeneste som kan gjøre livet lettere for 600.000 norske skiftarbeidere. NHH-studenten har utnyttet alle fordelene VIS tilbyr studententreprenører i Bergen.
03.09.2018

Den tredje september lanserte Softwaretjeneste-selskapet Mycroft AS, Arbeidsplanen.no—et system som kan evaluere flere millioner skiftplaner på sekunder, for å identifisere den ene som arbeidsgiver og arbeidstaker vil være med tilfreds med.

– Dette er Sherlock Holmes av skiftplanlegging, som hjelper sjefer landet over med noe de ikke ser ut til å få til på egenhånd, sier Christian Braathen, grunnlegger av Mycroft AS.

Skiftplanene som fremmer helse, sikkerhet, og prestasjon på arbeidsplassen, blir laget ved å stille de ansatte enkle spørsmål angående når de ønsker å arbeide. Deretter fordeler Arbeidsplanen.no skiftene slik at lover og regler blir ivaretatt.

Lei av oppskrytte Excel-ark

Gjennom sine ni år som skiftarbeider, erfarte Braathen at hans sjefer både ble frustrerte og kjedet seg hver gang de måtte sette opp ny skiftplan.

– Etter litt nærmere undersøkelse, fant jeg ut at bedre skiftplaner ikke bare kan hjelpe sjefer å redusere gjennomtrekk av arbeidskraft og sykefravær, men også overordnet arbeidsprestasjon, moral og sikkerhet til skiftarbeiderne sine.

– Så oppdaget jeg at de eksisterende hjelpemidlene hovedsakelig består av oppskrytte Excel-ark: de er ineffektive og lager i beste fall middels bra skiftplaner. Jeg var lei av å være offer for den utilstrekkelige teknologien.

Braathen bestemte seg for å lage et bedre system.

–  Dette systemet kan gi 600.000 skiftarbeidere i Norge de skiftene de faktiske foretrekker å jobbe gitt den lovlige rammen. Du kjenner uttrykket: Glade ansatte gir glade kunder. Og enhver fornuftig bedriftseier ønsker glade kunder. 

– Derfor er jeg stolt av å lansere arbeidsplanen.no. Og jeg kunne ikke gjennomført det uten den fenomenale støtten fra Vestlandets Innovasjonsselskap (VIS) og Sparebank 1 SR-Bank, sier entreprenøren.

Benyttet studentfordeler

Som student på Norges Handelshøyskole (NHH), har Braathen benyttet seg av flere av tilbudene som finnes til studenter. I tillegg til å være et medlem av Gründerhub, ACCEL Student, har han også deltatt i Studentidé konkurransen.

– Jeg oppfordrer alle og enhver som har et ønske om å bli entreprenør til å oppsøke VIS, søke på ACCEL Student, og delta på det fire-måneders lange Gründerhub-programmet— forretningsidéen du snart setter ut i livet vil takke deg for det, fortsetter han.

 

Gründerhub var en unik erfaring

Christian Braathen var medlem av det andre Gründerhub-kullet i Bergen. Gründerhub er et gratis program, hvor deltakerne får muligheten til å jobbe i vårt pulserende innovasjonsmiljø, lære fra dyktige mentorer, benytte vårt store nettverk og muligheten til å vinne viktig oppstarts kapital. Programmet er et tilbud av Sparebank 1 SR-Bank og VIS.

– Gründerhub var en unik erfaring fordi fremdriften på mitt hovedprosjekt – skiftplanleggingstjenesten arbeidplanen.no – skjøt rakettfart i denne perioden, sier Braathen og fortsetter: – Blant annet opprettet jeg Mycroft AS, finjusterte konkurranseanalysen, strategien og markedsevalueringene for tjenesten, og fikk styrket mine presentasjons- og salgsevner. I tillegg til alt dette, fikk jeg bygget tre ganger så mange moduler til arbeidsplanen.no i de fire månedene som jeg hadde gjort i de to siste årene. Dette er moduler som gjør arbeidsplanen.no det beste alternativet i markedet for sjefer som vil spare tid og penger på å produsere skiftplaner som de ansatte er tilfreds med, sier Braathen.

 

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28