Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Psykisk syke og deres pårørende i fokus under idédugnad
VIS logo Logo for VIS

Psykisk syke og deres pårørende i fokus under idédugnad

Denne helgen gikk Bergen Health Challenge av stabelen. BTOs forretningsutviklere Maja Mujic, Casper M. Lund og Dag Finne var blant mentorene som hjalp gruppene med å utvikle ideene sine. En del av førstepremien er en hel dag med konsulentbistand fra BTO.
08.04.2013

Bergen Health Challenge er en intensiv og innovativ helg som samler gründere, utviklere og designere til en 48 timers kreativ workshop fra fredag til søndag. Deltakerne jobber i team for å finne nye løsninger for en spesifikk brukergruppe. Denne gangen var det psykisk syke og deres pårørende som er i fokus.

Gruppene var sammensatt av pasienter, pårørende, datautviklere, designere og helsepersonell, og oppdraget gikk ut på å klekke ut gode ideer som gjør det bedre å være pasient og pårørende.

Blant de deltakende gruppene ble det kåret tre vinnerideer som får anledning til å presentere seg på den nasjonale konferansen KlinIKT førstkommende onsdag. En av disse blir kåret til vinner, og får en pengepremie på kr. 10 000, 2 mnd kontorplass à 50 timar ved The HUB, en dag med konsulentbistand frå BTO og kompetansepakke frå PWC. De to andre gruppene får rådgivningstimer frå BTO.

En av ideene som gikk videre er basert på psykologspesialist Solfrid Raknes sitt prosjekt, Psykologisk Førstehjelpsskrin, som BTO har kommersialisert. Ideen går ut på å digitalisere Psykologisk Førstehjelpsskrin, gjennom for eksempel en telefon-applikasjon og/eller e-bok.

Bergens Tidende omtalte arrangementet under tittelen «Dugnadshelg for helsevesenet». Saken kan du lese her.

 

Bergen Health Challenge er et initiativ fra Haukeland universitetssjukehus, med BTO, Helse Vest, PWC, IKT-Norge og The HUB Bergen som støttespillere.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28