Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Stor oppslutning rundt kronerulling til ME-forskning
VIS logo Logo for VIS

Stor oppslutning rundt kronerulling til ME-forskning

Den ME-rammede legen Maria Gjerpe har startet kronerullingsprosjektet MEandYou. Målet er å samle inn de syv millionene som trengs til videre utprøving av medisinen Rituximab til behandling mot ME.
20.03.2013

MEandYou – her finner du alt om kronerullingen

Responsen på kronerullingen til Gjerpe har vært enorm, og det har allerede kommet inn en halv million kroner. Pengene skal brukes til å gjennomføre en dobbel blindtest på 140 pasienter. Prosjektet har fått bevilget fire millioner kroner fra regjeringen, men de mangler fremdeles syv millioner for å kunne gjennomføre neste runde med utprøving av medisinen.

Mella sier til Bergens Tidende at han synes initiativet er positivt.

- Samtidig er innsamlingen et uttrykk for frustrasjon over at myndighetene har bevilget svært lite til forskning på denne sykdommen.

Haukeland Sykehus har lenge opplevd stor pågang fra ME-syke og deres pårørende som ønsker å få prøve den nye medisinen. BTO jobber intenst med å etablere en kommersiell plattform som industrien kan ta utgangspunkt i for å på sikt kunne lansere medikamenter for behandling av denne pasientgruppen. Håpet er at mange pasienter kan få nytte av behandlingen om ikke lenge.

Vi syns engasjementet er fantastisk, og ønsker Gjerpe og MEandYou lykke til med den videre innsamlingen. Samtidig håper vi at myndighetene tar den enorme interessen fra folket til etterretning, og innvilger midler til videre utprøving av medisinen snarest.

 

Kronikk fra Maria Gjerpe i BT: Forskning fra folket

BTs sak om kronerullingen: ME-rammet lege bak kronerulling

 

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28