Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Holberg Score EEG vant Hordaland Fylkeskommunes Oppfinnerpris 2012. BTO gratulerer!
VIS logo Logo for VIS

Holberg Score EEG vant Hordaland Fylkeskommunes Oppfinnerpris 2012. BTO gratulerer!

Holberg Score EEG er en ny og standardisert metode for måling av hjerneaktivitet. Metoden er utviklet av leger fra Haukeland med Harald Aurlien i spissen, gjennom selskapet Holberg EEG AS som legene har etablert i samarbeid med BTO. Metoden gjør at EEG resultatene kan sammenliknes direkte, uavhengig av språket som blir brukt. Det finnes i dag ingen tilsvarende produkt i markedet. Prisvinnerne retter en stor takk til Helse Bergen v/Stener Kvinnsland, seksjonen de jobber ved, Innovasjon Norge, InnoMed, Sparebank 1 SR bank, ektefeller og BTO.
14.12.2012

EEG er måling av elektrisk aktivitet fra hjernen. Brukes mest til utredning av epilepsi, koma-tilstander og demens. Holberg EEG mener at systemet deres kan hjelpe på to områder innen dette feltet:

  • Kvalitetssikring
  • Forskning/utvikling/internasjonalt samarbeid.

Lege Harald Aurlien, oppfinner og CEO i Holberg EEG, mottok oppfinnerprisen av fylkesordførar Tom-Christer Nilsen  under fylkestinget sitt møte i Bergen tirsdag 11. desember. Prisen er på kr 75 000. Arulien tok imot prisen sammen med resten av teamet: Svenn Krossnes, Jan Brøgger, Tom Eichele, Emanuel Neto, Haakon Sjursen er ansatte i Holberg EEG AS og Haukeland som har vært med å utvikle programvaren. I tillegg styreleder Aksel Mjøs og forretningsutvikler Dag Finne i BTO.

Holberg EEG AS sin applikasjon er allerede tatt i produksjon på Haukeland Universitetssykehus.

I tillegg til Haukeland er Dansk Epilepsi Senter i Dianalund også pilotkunde. I 2012 fikk selskapet Oslo Universitetssykehus som første ordinære kunde. Selskapet sitt mål er å bli markedsledende i Europa, for så å satse i USA, Asia og Australia.

 

 

MEDIEOPPSLAG OM PRISUTDELINGEN:

NRK Vestlandsreyen 11. desember 2012 «Aurlien fikk pris»

Bergens Tidende 11. desember «Stakk av med oppfinnerpris»

Hordaland Fylkeskommune 12. desember «Oppfinnerpris til Holberg EEG» (ikke lenger tilgjengelig)

 

Mer info på www.holbergeeg.no

 

 

 

 

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28