Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Psykologspesialist Solfrid Raknes vant Helse Vest Innovasjonspris 2012
VIS logo Logo for VIS

Psykologspesialist Solfrid Raknes vant Helse Vest Innovasjonspris 2012

Solfrid Raknes vant innovasjonsprisen som ble delt ut under den 10. Forskingskonferansen i Helse Vest igår kveld. Solfrid vant for for utviklingen av «Psykologisk førstehjelp», et selvhjelpskonsept som hjelper barn og unge å takle vanskelige tanker og situasjoner. Prisen er på kr 100 000,- samt kunstverk av Dronning Sonja. Psykologisk Førstehjelp ble kommersialisert i 2009 med hjelp av BTO ved en lisensavtale med Gyldendal forlag. Skinene ble godt mottatt i markedet, og har oppnådd gode salgstall. Internasjonal versjon ble en realitet august 2012 da konseptet ble lansert i Sverige. Det er det første selvhjelpskonseptet for barn og unge utviklet i Norge. BTO gratulerer.
19.10.2012

Les hele saken på Helse Vest nettsider.

– Det er ei stor ære å bli tildelt prisen, og eg blei veldig glad då eg fekk beskjeden. Det er flott å løfte fram arbeidet som blir gjort for barn og unge som slit med psykisk helse. Vi har ei utfordring når det gjeld barn og unge som har problem med psykisk helse, og det er bra at helsefremmande arbeid og førebygging av psykisk helse blir sett pris på. Eg er veldig stolt, fortel ei glad Solfrid Raknes etter tildelinga av årets Innovasjonspris.
<rel=»attachment wp-att-5990″>

Foto: Kjetil Alsvik, Helse Vest

Enorm interesse, selger godt
Skrinene ble lansert februar 2010 og selges via norske bokhandlere. Barne- og ungdomsskrinet er blitt godt mottatt i markedet, og har fått mye oppmerksomhet både i aviser, tidsskrift, radio og på TV, samt en enorm interesse fra helsepersonell. Førsteopplag var utsolgt rundt ½ år etter lansering, og nye opplag trykket opp. Totalt salg lanseringsåret 2010 var på 1,3 millioner kroner. Salgstall for 2011 viste en god økning med totalt 1,8 millioner kroner. Det forventes å selge minst like mye i 2012. Med nye satsingsområder fremover forventes et kraftig løft.

Inn i skolen
Fokus fremover for barne- og ungdomsutgaven er videreutvikling og mer satsing mot skoler, barnehager, idretten og kulturskoler. Dale barne- og ungdomsskule har tatt ibruk konseptet som et pilotprosjekt i skolen, det jobbes nå med å få konseptet inn i alle skoler. Tidligere helseminister Anne Grete Strøm-Eriksen besøkte Dale barne- og ungdomsskule tidligere i høst, og fikk testet ut konseptet. – Dette har jeg troen på, uttalte hun da. Les oppslag fra helseministerens besøk

Lansering internasjonalt
Den første internasjonale utgaven av Psykologisk Førstehjelp ble en realitet våren 2012 da Gyldendal lanserte barne- og ungdomsutgaven i Sverige. Det arbeides med videre internasjonalisering og avtaler med internasjonale forlag. En versjon av Psykologisk Førstehjelp for de minste barna er også under planlegging.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28