Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Aftenposten: Feilaktig sammenblanding av ME og symptomet utmattelse hemmer forskning
VIS logo Logo for VIS

Aftenposten: Feilaktig sammenblanding av ME og symptomet utmattelse hemmer forskning

Uheldige omstendigheter har ført til at pasienter med en distinkt nevro-immun sykdom Myalgisk Encephamyelitis (ME) sammenblandes med betegnelsen CFS som mer eller mindre utelukkende baserer seg på symptomet utmattelse. Konsekvensen av denne feilaktige sammenblandingen er at forskning på ME så og si har vært utryddet fra offentlige budsjetter i flere tiår, og ført til en dyp fortvilelse og frustrasjon for mange som lever med denne livslange sykdommen. Kreftlegene fra Haukeland sin lille men svært gode Ributimax-studie på ME i fjor høst ga håp, de trenger nå 11 millioner kroner for å fullføre en stor multisenterstudie. Les hele kronikken i Aftenposten av Lars Th. Narvestad, tidligere ass. direktør i Hydro, nå sengeliggende pasient
12.10.2012

– Det er ingen tilfeldighet at ME fortsatt er en uforklarlig sykdom, og får den biopsykososiale skolen det som den vil, forblir den mystisk, skriver Lars Th. Narvestad, som selv er sengeliggende pasient.

Les hele kronikken hans i Aftenposten fra onsdag 10. oktober her

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28