Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Profesjonelle teknoinvestorer med praktisk erfaring – en hovedutfording for Bergen
VIS logo Logo for VIS

Profesjonelle teknoinvestorer med praktisk erfaring – en hovedutfording for Bergen

Det må flere profesjonelle, private tekno-investorer på banen i Bergen, skriver gjesteskribent i BT Thorstein Selvik i søndagsutgaven 25. mars. Han viser til filmen "Something Ventured" som ble vist på BIFF-festivalen sist høst - om risikokapital og teknologisk satsing i Californias Silicon Valley, der mange investorer besitter tung teknologisk kunnskap, de tør å satse, har tillit til hverandre. Her stiger også risikoviljen når investorene er tilnærmet like kompetente som gründerne. Les hele innlegget her
03.04.2012

Les hele innlegget her (pdf) (no longer available)

I innlegget presiserer Selvik at å drive teknologiutvikling er noe av det mest krevende man kan gjøre, ikke bare forsknings- og utviklingsjobben i et konkurransepreget marked, men finansieringen av virksomheten er alltid stressende. Å overbevise investorer om at ideer kan bli penger, å sannsynliggjøre utviklings- og forretningsplaner kan være svært vanskelig. Derfor er eksistensen av kompetente og risikovillige investorer, folk med konkret praktisk erfaring, så viktig. Investorer som skjønner forskernes og gründernes situasjon, og som også forstår gevinstmulighetene.

Vi i BTO kunne ikke ha vært mer enige. Som Selvik sier har Bergen glitrende teknologiutviklere som vil kommersialisere sine prosjekter. BTO jobber daglig med bergenske forskere i verdensklasse som har prosjekter med kommersielt potensiale. Og bøygen er risikovillig finansiering.

Selvik avslutter innlegget med følgende: «Respekten og interessen for kunnskap og kompetanse heves. Bergens forskningsinstitusjoner gis høyere prestisje. Hvorfor hylles ikke fremragende forskere og gründere like mye som idrettshelter?» Vi i BTO stiller oss bak Selviks oppfordringer, vi vil gjøre vårt for å bedre dette, og  imøtekommer alle initiativ for å fremme disse utfordringene.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28