Hopp til innhold

Bergen Teknologioverføring (BTO) har skiftet navn til VIS.

Du har nå kommet til VIS sin nye nettside. Visinnovasjon.no erstatter nettsidene bergento.no og nyskapingsparken.no.

Det formelle navneskiftet ble foretatt 14. februar 2019.

Visinnovasjon.no > Aktuelt > "Klimautslipp fra Mongstad skal bli Omega 3 i fiskefôr" – BT 28. april om CO2Bio AS
VIS logo Logo for VIS

"Klimautslipp fra Mongstad skal bli Omega 3 i fiskefôr" – BT 28. april om CO2Bio AS

Selskapet CO2Bio AS skal åpne et testanlegg for algeproduksjon på Mongstad i 2o13. Planen er å bruke renset CO2 fra Mongstad som en ressurs for å utvinne Omega 3-rike alger til fiskefor. Bakgrunnen for dette er at fiskeolje, som er den vanligste kilden til Omega 3 i fiskefôr, er i ferd med å bli en knapp ressurs nasjonalt og internasjonalt. Havbruksnæringen trenger derfor mer Omega 3 fra andre kilder enn fisk. Alger er den egentlige kilden til all Omega 3 fra havet, og kan dyrkes effektivt og bærekraftig på land ved å bruke CO2.
30.04.2012

Samhandling mellom gode, etablerte forskningsmiljø og havbruksnæringen har derfor resultert i selskapet CO2Bio AS. Selskapet har inngått avtale med Mongstad om å bruke fanget CO2 til Omega 3-rik algeproduksjon. Slik skal CO2 fra Mongstad bli brukt som en verdifull ressurs isteden for kostbar deponering.

Bergens Tidende har intervjuet Svein M. Nordvik i Nordhordaland Handverk og Industrilag, og forskningsleder Hans Kleivdal i UniResearch. Nordvik  representerer industrien som er partner i prosjektet. Han er og daglig leder i CO2Bio AS.
Vi ser for oss dette som et nasjonalt pilotanlegg, og målet er å hente offentlig finansiering til å få anlegget på plass, sier Nordvik.

Hans Kleivdal er forskningsleder ved UNI Research, og faglig ansvarlig i selskapet.
Med optimale vekstvilkår kan ett gram alger bli til ett tonn på ti dager, sier Kleivdal.

Les hele artikkelen fra Bergens Tidende 28. april her (ikke lenger tilgjengelig).

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28