Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > "Klimautslipp fra Mongstad skal bli Omega 3 i fiskefôr" – BT 28. april om CO2Bio AS
VIS logo Logo for VIS

"Klimautslipp fra Mongstad skal bli Omega 3 i fiskefôr" – BT 28. april om CO2Bio AS

Selskapet CO2Bio AS skal åpne et testanlegg for algeproduksjon på Mongstad i 2o13. Planen er å bruke renset CO2 fra Mongstad som en ressurs for å utvinne Omega 3-rike alger til fiskefor. Bakgrunnen for dette er at fiskeolje, som er den vanligste kilden til Omega 3 i fiskefôr, er i ferd med å bli en knapp ressurs nasjonalt og internasjonalt. Havbruksnæringen trenger derfor mer Omega 3 fra andre kilder enn fisk. Alger er den egentlige kilden til all Omega 3 fra havet, og kan dyrkes effektivt og bærekraftig på land ved å bruke CO2.
30.04.2012

Samhandling mellom gode, etablerte forskningsmiljø og havbruksnæringen har derfor resultert i selskapet CO2Bio AS. Selskapet har inngått avtale med Mongstad om å bruke fanget CO2 til Omega 3-rik algeproduksjon. Slik skal CO2 fra Mongstad bli brukt som en verdifull ressurs isteden for kostbar deponering.

Bergens Tidende har intervjuet Svein M. Nordvik i Nordhordaland Handverk og Industrilag, og forskningsleder Hans Kleivdal i UniResearch. Nordvik  representerer industrien som er partner i prosjektet. Han er og daglig leder i CO2Bio AS.
Vi ser for oss dette som et nasjonalt pilotanlegg, og målet er å hente offentlig finansiering til å få anlegget på plass, sier Nordvik.

Hans Kleivdal er forskningsleder ved UNI Research, og faglig ansvarlig i selskapet.
Med optimale vekstvilkår kan ett gram alger bli til ett tonn på ti dager, sier Kleivdal.

Les hele artikkelen fra Bergens Tidende 28. april her (ikke lenger tilgjengelig).

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28