Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Teknologi fra Bergen klar for det japanske marked
VIS logo Logo for VIS

Teknologi fra Bergen klar for det japanske marked

Teknologiselskapet One2touch AS har utviklet et trådløst tastatur for mobiltelefoner. Nå er tastaturet i ferd med å lanseres det japanske markedet. Finansavisen har i dag 22. august et dobbeltoppslag om nyheten. I sommer signerte selskapet en avtale med den store japanske tilbehørsprodusenten Elecom. Selskapet får nå overført 2,5 millioner kroner til å utvikle produktet for det japanske markedet. Produktet skal være klart innen jul og markedslanseringen skjer til våren 2012. Produksjonsapparatet i Kina er alt klart.
22.08.2011

Les hele oppslaget i Finansavisen her (ikke lenger tilgjengelig)

Det er Torbjørn Aasen, mannen bak Robomop, som er oppfinner av tastaturet. Med hjelp av BTO ble selskap startet, tastaturet kommersialisert, og adm.dir hentet inn. Ifølge adm.dir Øvind Holtedal er alt av teknologiutvikling nå ferdig. Eker Design, eid av Bård Eker, har designet er fungerende referanseprodukt.

Selskapet eies i dag av gründer Torbjørn Aasen, Bård Eker, og BTO (på vegne av Haukeland Universitetssykehus, som er Aasens arbeidsgiver). En emisjon er nært forestående, og målet er å hente inn 15 millioner kroner i 2 transer. 10 mill skal hentes inn umiddelbart, de resterende 5 skal betales inn neste år.

 

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28