Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Kjapt & Nyttig: IP – Informasjonssamfunnets gull
VIS logo Logo for VIS

Kjapt & Nyttig: IP – Informasjonssamfunnets gull

Imorgen, 26.januar kl. 08.30 holder BTO sammen med Kluge Advokatfirma og Bergen Næringsråd en presentasjon om immaterielle verdier (IP) i Grand Selskapslokaler, Ole Bulls Plass. Juridisk rådgiver i BTO, Berit Bjørnhaug og Thomas Rieber-Mohn fra Kluge Advokatfirma vil snakke om hvordan bedrifter kan realisere sine immaterielle verdier.
25.01.2011
Mange bedrifter sitter på uforløste immaterielle verdier (IP), som potensielt kan gi merkbare utslag på bunnlinjen. Verdiene kan ofte realiseres ved relativt enkle grep, men det forutsetter normalt at bedriften har bevisst forhold til IP – noe mange ikke har.
 
På dette Kjapt & Nyttig vil blant annet disse temaene belyses;
  • Hvilket vern tilbyr lovverket og hvordan sikre seg slik rettsbeskyttelse?
  • Hvilke strategier kan benyttes for å kommersielt å utnytte IP?
  • Hvilken betydning har IP ved transaksjoner?
  • Håndtering av rettighetsinngrep
 
Thomas Rieber-Mohn fra KLUGE Advokatfirma har doktorgrad i opphavsrett og lang erfaring som forretningsadvokat med IP som spesialområde.Berit Helen Bjørnhaug fra Bergen Teknologioverføring er jurist, med blant annet 6 års erfaring fra arbeid med immaterielle rettigheter knyttet til kommersielle kontrakter for Universitetet og Høgskolen i Bergen. Disse to vil fra hvert sitt ståsted kommentere hvordan bedriften best kan realisere sine immaterielle verdier.
 
Kjapt & Nyttig: Praktisk IP – Hvordan realisere bedriftens immaterielle verdier
Onsdag 26. januar kl 08.30 – 10.00
Grand Selskapslokaler, Ole Bulls Plass
 
Frokost serveres fra kl 08.15
Påmeldingsfrist 24. januar
Møtet er gratis for medlemmer i Bergen Næringsråd, andre betaler kr 450,-.  Det er mulig å betale med kort ved ankomst, via betalingsterminal.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28