Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Les VG i dag! Teknologi fra UiB lansert i Trolljegerne-annonse
VIS logo Logo for VIS

Les VG i dag! Teknologi fra UiB lansert i Trolljegerne-annonse

I dagene framover er spennende teknologi fra UiB lansert i VG. Du finner den på annonser for filmen om Trolljegeren. Det er levert av ARRG AS, et selskap med utspring fra institutt for Informatikk UiB etablert i samarbeid med BTO. Teknologien er basert på Augmented Reality eller AR og kan oversettes til utvidet eller økt virkelighet. Last ned den applikasjonen ARad, og test selv
03.11.2010

Last ned ARad-applikasjonen her (ikke lenger tilgjengelig).

Hva er ARad
ARad er en mobil applikasjon som gir deg tilgang til å oppleve avisen på en helt ny måte. ARad er en gratis innholdstjeneste som lar leseren benytte mobiltelefon som et verktøy for økt leseropplevelse av avisen VG.

Augmented Reality
Augmented Reality eller AR kan oversettes til utvidet eller økt virkelighet.


ARRG AS er en totalleverandør av AR-løsninger.
Selskapet har som mål å utnytte AR-teknologien til gode og fornuftige brukeropplevelser som bidrar til å etablere AR-teknologien i dagliglivet og i folks bevissthet. ARRG står for Augmented Reality Research Group og har sitt utspring fra Universitetet i Bergen. ARRG AS har i dag et samarbeid med VG, der man i fellesskap utforsker måter å kombinere AR-teknologien med tradisjonell avisdrift.

Mer info om ARRG AS: arrg.no


3D annonse i VG!
Les artikkelen i VG om nytt annonsekonsept  (4.11.2010) (ikke lenger tilgjengelig).

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28