Hopp til innhold
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Norsk genbasert teknologi til USA
VIS logo Logo for VIS

Norsk genbasert teknologi til USA

I USA blir 37,000 kvinner hvert år diagnostisert med livmorkreft, og 11,000 kvinner diagnostisert med livmorhalskreft. BTO og Inven2 har inngått en lisensavtale med det amerikanske bioteknologiselskapet OvaGene Oncology. Lisensavtalen tillater OvaGene å bruke to nye, norske teknologier fra Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo for diagnostisering av livmorkreft og livmorhalskreft.
25.08.2010

OvaGene Oncology Inc. er lokalisert i Orange County, California og spesialiserer seg på utvikling og kommersialisering av molekylære diagnostiske analyser for gynekologisk kreft. Lisensavtalen er inngått med tanke på å videreutvikle den norske teknologien til kliniske laboratorietester innen 12-18 måneder.

Stort marked

I USA blir 37,000 kvinner hvert år diagnostisert med livmorkreft, og 11,000 kvinner diagnostisert med livmorhalskreft. Kreft som blir oppdaget på et tidlig stadium blir vanligvis behandlet med kirurgi, men pasienter med en høyere risiko blir vurdert strålebehandlet. Teknologien som kommer fra Universitetet i Bergen kan identifisere risikoen blant pasienter diagnostisert med livmorkreft på et tidlig stadium. Identifiseringen av den molekylære komponenten gjør det lettere for legene å avgjøre hvilken behandling pasientene trenger, og hvilke som trenger ytterligere behandling, som for eksempel strålebehandling.

» -For tiden bruker vi patologiske faktorer for å fastslå risikoen som kan føre til overbehandling av enkelte grupper av kvinner. Forhåpentligvis vil disse molekylære markørene hjelpe oss med å finne ut hvem som skal få tilbud om ytterligere terapi» sier Neil Finkler, Chief Medical Officer i OvaGene.

Den andre teknologien, lisensiert fra Inven2 er en proprietær metode for å fastslå motstandsdyktigheten i livmorhalskreften for strålebehandling. Den lisensierte teknologien kan teste motstandsdyktigheten for strålebehandling hos pasienter med livmorhalskreft før behandlingsstart. Hvis det viser seg at pasienten har en høy risiko basert på den molekylære vurderingen av svulsten, kan legen endre og unngå ineffektiv behandling.

ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20fb_28x28footer_vislogo_167x85hopptil-pilinsta_28x28kvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameraudpil_ikon_19x13siva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48twitter_28x28